Όταν το κράτος θέλει να λειτουργήσει, τελικά μπορεί. Η πρωινή έφοδος στο σπίτι του Μιχαλολιάκου, αλλά και οι συλλήψεις βουλευτών του κόμματος της Χρυσής Αυγής γίνεται για πρώτη φορά επί ελληνικού εδάφους με οργανωμένη συνεργασία των δικαστικών και αστυνομικών αρχών.
Τρία πιστόλια που κατείχε παράνομα βρέθηκαν σε σπίτι του...
αρχηγού της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου, σε έρευνα που έκαναν οι αστυνομικοί μετά τη σύλληψή του.

Πως στήθηκε η επιχείρηση σύλληψης με την ονομασία "Μιχαλολιάκος";


Με μια επιχείρηση που ως ένα βαθμό παρέπεμπε σε σύλληψη τρομοκρατικής οργάνωσης ομάδων οργανώθηκε και εκτελέστηκε από την αστυνομία η προσαγωγή του αρχηγού της Χρυσής Αυγής, Nίκου Μιχαλολιάκου, από το σπίτι του στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής. Πήραν μέρος αστυνομικοί των ΕΚΑΜ και της Ασφάλειας, ενώ η γύρω περιοχή είχε αποκλεισθεί.

Η επιχείρηση «Μιχαλολιάκος» άρχισε στις 8 και τέταρτο το πρωί του Σαββάτου και ολοκληρώθηκε μετά από περίπου σαράντα λεπτά, χωρίς, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες από την αστυνομία, ο γραμματέας της Χρυσής Αυγής να προβάλει καμία αντίσταση.

Οι αστυνομικοί έφτασαν στη γειτονιά της Πεύκης όπου διαμένει η οικογένεια Μιχαλολικάκου με τα αυτοκίνητα της Αντιτρομοκρατικής και αμέσως, όπως είπαν γείτονες, βγήκαν έξω γρήγορα - γρήγορα και πήραν θέσεις σε καίρια σημεία της περιοχής.

Αποκλείστηκαν οι δρόμοι,ενώ οι αστυνομικοί της ΕΚΑΜ έφραξαν τις διασταυρώσεις για να μην μπορεί κανείς να προσεγγίσει τη γειτονιά που γινόταν η επιχείρηση για τη σύλληψη, αλλά ούτε να διαφύγει.

Στο διαμέρισμα της οικογένειας Μιχαλολιάκου ανέβηκε ο εισαγγελέας και όπως έγινε γνωστό, ο συλληφθείς άνοιξε χωρίς να δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα.

Ο εισαγγελέας κάθισε μέσα στο σπίτι για περίπου σαράντα λεπτά και στις εννιά το πρωί, ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής έβγαινε από το σπίτι του για να να οδηγηθεί στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.
Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, ο Ν. Μιχαλολιάκος δεν έφερε χειροπέδες κατά τη σύλληψή του.


http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2013/09/3_28.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top