Το μαγνήσιο, το θείο και το οξυγόνο ή αν προτιμάται το αλάτι Epsom που έγινε ευρέως γνωστό παίρνοντας το όνομα του από την πόλη κοντά στο Surrey, της Αγγλίας, τελικά μπορεί να χρησιμοποιηθεί παντού.



Δείτε 10 έξυπνες χρήσεις των συγκεκριμένων αλάτων


1. Γρασίδι –κήπος: Μελέτες δείχνουν ότι το μαγνήσιο και το θείο που περιέχουν τα άλατα μπορούν να βοηθήσουν τα φυτά σας να μεγαλώνουν πιο γρήγορα


2 . Πεντικιούρ:  Συνδυάστε 1/2 φλιτζάνι άλατα και ζεστό νερό με σαπούνι , στη συνέχεια, βάλτε τα πόδια σας για 5 λεπτά στο νερό για να μαλακώσει το δέρμα . Αφαιρέστε το βερνίκι νυχιών και σπρώξτε πίσω τα πετσάκια και κόψτε τα νύχια σας. Απολαύστε ένα επιπλέον 5 λπετο  ζεστό λουτρό για σούπερ μαλακό πόδια .

3 . Όγκο στα μαλλιά - Συνδυάστε ίσα μέρη conditioner και το αλάτι/ Δουλέψτε το μείγμα στα μαλλιά σας και αφήστε το για 20 λεπτά. Το αποτέλεσμα ; Μαλλιά γεμάτα όγκο !

4. Απολέπιση προσώπου : Ανακατεύουμε κουταλάκι του γλυκού 1/2 του αλατιού Epsom με το αγαπημένο σας καθαριστικό για το πρόσωπο. Κάντε  μασάζ με μικρούς κύκλους για να κάνει τους πόρους σας ένα βαθύ καθαρισμού . Ξεπλύνετε το πρόσωπό σας με κρύο νερό , στεγνώνουμε .


5. Χαλαρώστε : Προσθέστε δύο φλιτζάνια αλάτι σε πολύ - ζεστό νερό στη μπανιέρα σας και αχαλαρώστε για 15 λεπτά . Μπορείτε να αγοράσετε Epsom με λεβάντα ή ευκάλυπτο για μια πιο κατευναστική εμπειρία στο μπάνιο. Προσοχή όταν θα σηκωθείτε γιατί θα έχετε χαλαρώσει πάρα πολύ!

6. Θαλασσινό αλάτι σε σπρέι μαλλιών: Συνδυάστε 1 φλιτζάνι ζεστό νερό , 2 κουταλιές της σούπας Epsom αλάτι , 1 κουταλάκι του γλυκού ζελέ αλόης βέρα και 1/2 κουταλάκι του γλυκού conditioner σε ένα μπουκάλι ψεκασμού .Το σπρέι είναι έτοιμο και μπορείτε να κάνετε wavelook


7 . Απολέπιση: Για απολέπιση , αναμίξτε 2 φλιτζάνια αλάτι με 1/4 φλιτζάνι βαζελίνη και μερικές σταγόνες από αιθέριο έλαιο λεβάντας . Κάντε απαλό μασάζ σε ξηρά μέρη του δέρματος για λεία επιδερμίδα .

8.  Τσιμπήματα κουνουπιών : Το συγκεκριμένο αλάτι μπορεί να διευκολύνει τα συμπτώματα από τα τσιμπήματα των κουνουπιών . Κάντε μια κομπρέσα με πετσέτα που έχετε βουτήξει σε κρύο νερό που έχει αναμιχθεί με αλάτι ( 2 κουταλιές της σούπας ανά φλιτζάνι νερό ) , στη συνέχεια, πιέστε απαλά την περιοχή όπου έχιε αφήσει το κουνούπι το στίγμα του.


9 . Πόνος στους μυς και η αρθρίτιδα: Αν οι μύες ή οι αρθρώσεις σας πονούν, ένα λουτρό με άλατα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βρειτε ανακούφιση . Προσθέτουμε 2 φλιτζάνια αλάτι σε πολύ - ζεστό νερό μπανιέρα σας, το διαλύουμε και στη συνέχεια μουλιάζετε για 15 λεπτά.

10. Καθαρότερα Πλακάκια: Αναμείξτε ίσα μέρη σαπούνι πιάτων και αλάτι για μια εξαιρετικό αποτέλεσμα στα πλακάκια σας. Ξεπλύνετε με καθαρό νερό .



Πηγή: www.queen.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top