Παλιότερα κόβαμε είσοδο όταν επρόκειτο να επισκεφτούμε κάποιο κλάμπ , το σινεμά ή το  λούνα πάρκ, στις μέρες μας τα πράγματα έχουν αλλάξει και το εισιτήριο έγινε πλέον απαραίτητο και στα δημόσια νοσοκομεία!



Μάλιστα όπως ανακοίνωσε ο υπουργός υγείας Α.Γεωργιάδης, από την 1η Ιανουαρίου θα ισχύσει κανονικά το 'εισιτήριο' των 25 ευρώ για όσους θα εισάγονται για νοσηλεία στο ΕΣΥ.

Πρόκειται για εφαρμογή παλαιότερου νόμου, η οποία εκτιμάται ότι μπορεί να αποδώσει ετησίως στο σύστημα 115 εκατομμύρια ευρώ.

Μιλώντας πάντως στο iatronet, ο υπουργός Υγείας εξέφρασε αμφιβολίες για το κατά πόσο μπορεί να εισπραχθεί το συγκεκριμένο ποσό, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα πως πρόθεση του υπουργείου του είναι να υπάρξει διαπραγμάτευση με τους δανειστές ώστε να αποφευχθεί ή να αναπροσαρμοστεί το συγκεκριμένο ποσό .

«Με δεδομένο ότι η ετήσια δαπάνη για το 2013 εμφανίζεται μειωμένη κατά 80 εκατομμύρια, θα διαπραγματευτούμε με την τρόικα την εφαρμογή του μέτρου ή την αναπροσαρμογή του ποσού» είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, καταβάλλεται προσπάθεια να προστατευτούν κυρίως τα χαμηλά εισοδήματα.

Όπως καταλαβαίνετε, όσο επώδυνο και αν είναι θα πρέπει να κάνουμε «delete» από το μυαλό μας τη φράση «δημόσια δωρεάν υγεία»!!!!!


http://www.to-gamato.com/2013/08/vip.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top