Τον γρίφο αυτόν είχε βάλει η MICROSOFT σε μερικούς υποψηφίους υπάλληλους.


Για να περάσεις το τεστ έπρεπε να τον λύσεις σε 5 λεπτα.

Είναι 4 άτομα ( A,B,C,D) που έχουν αργήσει σε ενα πάρτι και πρέπει να περάσουν σε 17 λεπτα μια γέφυρα. Είναι σκοτεινά και έχουν ενα φακό.

Η γέφυρα χωράει μέχρι δυο άτομα την φορά.

Κάθε ζευγάρι η άτομο που περνάει την γέφυρα πρέπει να έχει τον φακό μαζί και η ωρα που θα κάνουν για να περάσουν την γέφυρα θα είναι η ωρα που χρειάζεται ο πιο αργός. Ο A περνάει την γέφυρα σε 1 min. O B περνάει την γέφυρα σε 2 min. O C περνάει την γέφυρα σε 5 min. O D περνάει την γέφυρα σε 10 min. π.χ.. Αν πάει ο Α και ο D θα διασχίσουν την γέφυρα σε 10min και ένας από αυτούς θα πρέπει να γυρίσει πίσω τον φακό για να περάσουν και οι άλλοι. Όταν θα βρεθούν όλοι απέναντι από την γέφυρα σε χρόνο ίσο η μικρότερο από 17min ο γρίφος θα έχει λυθεί.

2 σχόλια:

  1. Δεν λέει πουθενά ότι μετράει και ο χρόνος του δεύτερου ατόμου μέχρι να γυρίσει πίσω και να δώσει το φακό, αλλά ότι ένας από αυτούς θα πρέπει να γυρίσει πίσω τον φακό για να περάσουν και οι άλλοι. Εξάλλου δεν θα έβγαινε και αλλιώς αφού αν προσθέσουμε τους αριθμούς όλους μαζί μόνο για να πάνε ΟΛΟΙ μαζί βγαίνει άθροισμα 18 και εμείς θέλουμε ίσο ή μικρότερο του 17.
    Οπότε.
    Πάει ο A με τον D σύνολο 10 λεπτά.
    Ο Α γυρίζει πίσω και πάει με τον C σύνολο 15 λεπτά.
    Ο Α γυρίζει πίσω και πάει μαζί με τον B σύνολο 17 λεπτά και βουαλά!
    (h)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξεκινά ο Α με τον B, φθάνουν στην άλλη όχθη. το ρολόι λέει 2 λεπτά.
      Ο Α γυρίζει πίσω, και δίνει το φακό στο C και στο D να περάσουν και οι 2 τη γέφυρα.
      Αφού ο C+D περάσουν την γέφυρα το ρολόι θα δείξει 2 λεπτά + 1 λεπτό η επιστροφή του Α + 10 λεπτά = 13 λεπτά. Αφού φθάσουν στην άλλη όχθη ο D+C δίνουν το φακό στον B. ο Β γυρίζει πίσω να πάρει τον Α. καθώς φτάσει στον Α το ρολόι θα δείξει 13+2=15 λεπτά. θα ξεκινήσουν για την άλλη όχθη και αφού φθάσουν το ρολόι θα δείχνει 17 λεπτά ;)

      Διαγραφή

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top