Μπορεί το όνομα του Marc Jacobs να είναι σχεδόν ταυτόσημο με τον οίκο Louis Vuitton (εξάλλου βρίσκεται στη θέση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή από το 1997)...

όμως από το 1854 που ξεκίνησε η ιστορία του, υπήρξαν αρκετοί άνθρωποι που συνεισέφεραν στη δημιουργία του προφίλ του. Όλη αυτή την πορεία του έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά οι επισκέπτες της έκθεσης "Louis Vuitton - Marc Jacobs: The Exhibition," που τρέχει αυτή τη στιγμή στο Παρίσι με πλουσιο φωτογραφικό υλικό, ιστορικά κομμάτια, όπως ένα trunk του του 1869 (πριν ακόμα καθιερωθεί το θρυλικό μονόγραμμα) αλλά και σύγχρονες δημιουργίες και creative συνεργασίες που έκαναν αίσθηση.

Για την ιστορία, λοιπόν, ο Louis Vuitton, ο οποίος γεννήθηκε το 1821 στην ανατολική Γαλλία, ξεκίνησε το 1854 μια εταιρεία που κατασκεύαζε είδη ταξιδίου με κομψό design. Εκείνη την εποχή, τα πρώτα trunks με υπογραφή Louis Vuitton δεν ήταν καν από δέρμα αλλά από αδιάβροχο καμβά. Όταν ο γιος του,Georges Vuitton, πήρε την επιχείρηση στα χέρια του το 1896, ανάμεσα στα πρώτα πράγματα που έκανε ήταν να δημιουργήσει το μονόγραμμα "LV"- άραγε φανταζόταν πως κάποτε αυτό το μονόγραμμα θα ήταν πρώτο πρώτο στην wish list των απανταχού fashionistas;0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top