Η βρετανική Independent έρχεται με ένα άκρως αποδοκιμαστικό για την Ελλάδα άρθρο να καταγράψει... τι παρατήρησε κατά την διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών στην Ελλάδα.


Ο συντάκτης Κρίς Μπλάκχερστ, που βρέθηκε ο ίδιος στην Ελλάδα για τις καλοκαιρινές του διακοπές σχολιάζει τι είδε και με την αιχμηρή του πένα κατακεραυνώνει τους Έλληνες.

Στην Ελλάδα, παρά τα υψηλά επίπεδα ανεργίας, αναφέρει, υπάρχουν θέσεις εργασίας τις οποίες δεν καταδέχονται οι Έλληνες.

Ο δημοσιογράφος αναφέρει ότι κατά την διάρκεια της παραμονής του σε ελληνικό ξενοδοχείο παρατήρησε ότι πολλοί από τους εργαζόμενους δεν ήταν Έλληνες. «Η νεαρή γκαρσόνα στο ξενοδοχείο μου ζήτησε συγγνώμη, ήταν Ουγγαρέζα και τα αγγλικά της δεν ήταν καλά. Φώναξε έναν συνάδελφό της, Πολωνό, για να καταλάβει ποιο κρασί ζητούσα. Στο μπαρ, άλλοι δύο Πολωνοί υπάλληλοι, ένας Ούγγρος και ένας Λετονός συμπλήρωναν την ομάδα. Για την διασκέδαση των παιδιών υπήρχαν επίσης κάποια άτομα από την Ιταλία, την Πολωνία, την Τσεχία και ένας πιτσιρικάς από την Βραζιλία», αναφέρει χαρακτηριστικά και προσθέτει: «Μάλιστα, γυρίζοντας στο θέρετρο, όλοι φαίνεται να ήταν από οπουδήποτε αλλού πλην της Ελλάδας. Μόνο καθαρίστριες και κηπουροί ανήκουν αναμφίβολα στον ντόπιο πληθυσμό, ενώ οι υπόλοιποι κατάγονται από κάθε γωνιά της Γης, αλλά κυρίως από την κεντρική και ανατολική Ευρώπη».

Ο δημοσιογράφος, προκειμένου να λύσει την απορία του γιατί το ξενοδοχείο απασχολούσε κυρίως ξένους απευθύνθηκε στην διεύθυνση του ξενοδοχείου η απάντηση του οποίου ήταν ότι, «το προσωπικό δουλεύει τόσο πολλές ώρες που οι ντόπιοι δεν πρόκειται να πειστούν να δουλέψουν και σίγουρα όχι για αυτές τις αμοιβές. Είναι καλύτερα τα επιδόματα από την εργασία, ενώ οι ντόπιοι χρειάζονται μόνιμες και όχι εποχικές εργασίες» του είπαν, σύμφωνα με τον ίδιο.

Ο συντάκτης του άρθρου αναφέρει μάλιστα στις υψηλές τιμές που βρήκε στο νησί όπου και πέρασε τις διακοπές του ενώ όπως αναφέρει «όταν ρώτησα έναν καταστηματάρχη μου είπε ότι όλα ακρίβυναν και δεν ήταν δική του επιλογή».

Αναφερόμενος στο φαινόμενο της φοροδιαφυγής ο αρθρογράφος τονίζει ότι αποτελεί πλέον «σταθερά» όλων των επισκέψεών του στην Ελλάδα. «Οι φόροι, ή καλύτερα η απουσία της επιβολής τους. Στο διπλανό λιμάνι υπήρχαν πάντα τα λαμπερά γιοτ με τις ελληνικής σημαίες. Οι ιδιοκτήτες τους φαίνονται τόσο περιποιημένοι και επιτυχημένοι όσο ποτέ. Και συνηθίζουν να πληρώνουν με μετρητά αντί κάρτας, κάτι που γίνεται δεκτό με ένα χαμογελαστό νεύμα. Η ελληνική κοινωνία παραμένει αλλεργική στην πληρωμή φόρων. Οτιδήποτε εισαγόμενο είναι ακριβό, με τη δικαιολογία ότι φορολογείται πολύ. Αλλά οι έμποροι και οι υπάλληλοί τους πληρώνουν φόρο εισοδήματος; Αυτή η ερώτηση προκαλεί γέλια όλο νόημα», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Μπλάκχερστ.

Την δική του εκτίμηση όσον αφορά την εμπειρία του στην Ελλάδα αλλά και την πορεία της κρίσης κάνει κλείνοντας το άρθρο του ο συντάκτης αναφέροντας ότι «Υπάρχουν αυτοί που επιμένουν ότι η κρίση στην Ευρωζώνη τελείωσε, η Ελλάδα εφαρμόζει μεταρρυθμίσεις και εξυγιαίνει τα δημοσιονομικά της. Ίσως, αλλά όχι με βάση την βιαστική πράγματι δική μου παρατήρηση. Από πού θα έρθει η ανάπτυξη; Η απουσία πόρων για την μελλοντική ευμάρεια είναι ανησυχητική. Αυτό που αντελήφθην εγώ είναι ένα Έθνος που ελίσσεται, παριστάνοντας ότι εκτελεί οδηγίες, ενώ συνεχίζει να λειτουργεί ως συνήθως. Αυτό δεν μπορεί να αποδώσει κάτι καλό. Αν και δεν με εμπόδισε να κάνω εξαιρετικές διακοπές».
koolnews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top