Το νέο GT-R Nismo ετοιμάζει η Nissan

, ενώ οι δηλώσεις των υπευθύνων μιλάνε για το πιο «γρήγορο supercar», αφού θα αποδίδει πάνω από 570 ίππους και θα πιάνει τα 100 σε μόλις 2 δευτερόλεπτα.

Η Nissan έχει ανακοινώσει ότι κατασκευάζει ένα «υπερηχητικό» Nismo, το νέο GT-R, μάλιστα ο CEO, Carlos Ghosn δήλωσε ότι θα είναι «ξεχωριστό και… special». Επίσης, ένας από τους μηχανικούς της ομάδας Williams (F1), ο οποίος συμμετέχει στην αναβάθμιση του νέου GT-R, τόνισε χαρακτηριστικά ότι υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτιώσεων και καλυτέρευσης των επιδόσεων όσον αφορά το νέο μοντέλο.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, οι πρώτες δοκιμές γίνονται και το νέο GT-R Nismo φαίνεται ότι μπορεί να ολοκληρώσει τα 0-100 χλμ./ώρα σε 2 δλ., χρόνος μοναδικός, αν σκεφτούμε ότι η Bugatti Veyron Super Sport, των 1200 ίππων χρειάζεται 2,4 δλ. για να πιάσει τα 100.

Ταυτόχρονα, παρ όλο που το νέο supercar θα τροφοδοτείται από το γνωστό σύνολο V6 3,8 λτ. διπλά turbo του υπάρχοντος μοντέλου, η ιπποδύναμη θα αναβαθμιστεί για να αγγίξει τουλάχιστον τους 570 ίππους.

Τέλος, εκτός από τη ισχυρότερη ιπποδύναμη, στο GT-R Nismo θα υπάρξουν και μια σειρά αισθητικές εξωτερικές παρεμβάσεις από ανθρακόνημα, ενώ θα χρησιμοποιηθούν κι άλλα ελαφριά υλικά, για να ελαττωθεί το βάρος του αμαξώματος. Στόχος είναι να ολοκληρώσει την πίστα του Νurburgring σε λιγότερο από 7 λ. και 18 δλ., στο τέλος του έτους, προκειμένου να λανσαριστεί μέσα στο 2014.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top