Μία φωτογραφία από την "εισβολή" της πολεμικής ανταποκρίτριας της Vogue, Λη Μίλερ, στο διαμέρισμα του Χίτλερ στο Μόναχο, την ημέρα της αυτοκτονίας του....



υπενθυμίζει η Huffington Post, που φέρνει στο φως συχνά φωτογραφίες από ιστορικά "παραλειπόμενα".

Σύμφωνα με το άρθρο, η κ. Μίλερ επισκέφθηκε το διαμέρισμα που βρισκόταν στην κατειλημμένη από τους Συμμάχους περιοχή στις 30 Απριλίου του 1945 και το βρήκε όπως το "Φίρερ" το είχε αφήσει, με κύριο χαρακτηριστικό τα πολλά του πορτρέτα που βρίσκονταν παντού.

Η φωτογράφος έκανε κάτι που προκάλεσε έκπληξη. Έβγαλε τα ρούχα της και πήρε το μπάνιο της στην μπανιέρα του Χίτλερ. Το μάτι, εκτός από την όμορφη παρουσία, "τραβά" η φωτογραφία του Χίτλερ που βρίσκεται και δίπλα στη θήκη του σαπουνιού.

Μιλώντας για την αισθητική του διαμερίσματος, η κ. Μίλερ ανέφερε στο ημερολόγιό της πως είχε αρκετούς "κακούς" και "βαρετούς" πίνακες, αν και φεύγοντας πήρε μαζί της έναν ασημένιο δίσκο.

Η Ελίζαμπεθ Μίλερ γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη και ακολούθησε επιτυχημένη καριέρα μοντέλου, τη δεκαετία του 20.

Στη συνέχεια ταξίδεψε στο Παρίσι όπου έγινε φωτογράφος μόδας, ενώ στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο ανέλαβε καθήκοντα πολεμικής ανταποκρίτριας για τη Vogue, καλύπτοντας τους βομβαρδισμούς του Λονδίνου, την απελευθέρωση του Παρισιού και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης στο Μπούχενβαλντκαι το Νταχάου.


Συνάδελφοί της την είχαν περιγράφει ως "ένα ελεύθερο πνεύμα μέσα σε ένα σώμα ελληνίδας θεάς". Είχε σαγηνεύσει δεκάδες άνδρες, μεταξύ αυτών, τον Τσάπλιν και τον Πικάσο.


nooz.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top