«Μακριά από τη λιτότητα, η γιορτή συνεχίζεται
. Αυτό το καλοκαίρι το Paris Match επισκέπτεται τις ονειρικές παραλίες όπου ο κόσμος διασκεδάζει χωρίς να σκέφτεται την επικαιρότητα», αναφέρει το γαλλικό περιοδικό σε άρθρο του με τίτλο «Μύκονος. Το νησί που δεν άγγιξε η κρίση».


«Όταν έριχνε ο Ωνάσης την άγκυρα, τη δεκαετία του 1950, όλο το τζετ σετ ερχόταν μαζί του για να χορέψει συρτάκι», γράφει το περιοδικό γυρνώντας πίσω στο πώς η Μύκονος έγινε κοσμοπολίτικος προορισμός.

Το περιοδικό κάνει στάση στην Ψαρού, το Nammos, συναντά τη Sofia Vergara που παραθερίζει στο νησί. Παπαράτσι τη φωτογραφίζουν ενώ γευματίζει με την οικογένειά της. «Όπως εκείνοι, πολλοί άνθρωποι έχουν τις συνήθειές τους, γιατί στο Nammos έρχονται για να τους δουν», σημειώνει.

«Ακόμα κι αν η Ελλάδα ασφυκτιά από την οικονομική κρίση», λέει στο περιοδικό ένας Μυκονιάτης, «η κρίση χάνεται στη Μύκονο».

«Το παραδεισένιο νησί των Κυκλάδων, μυστηριώδες και ρομαντικό, είναι ένας από τους πιο «hot» ευρωπαϊκούς προορισμούς μαζί με τον Σεν Τροπέ και την Ίμπιζα. Σε απόσταση τρεισήμισι ωρών από το Παρίσι, η Μύκονος βρίσκεται ανάμεσα στη Σύρο και την Πάρο και η εκπληκτική ενέργειά της μεταδίδεται σε όσους βρίσκονται σε αυτήν. Ένα φαινόμενο υπερφυσικό που εξηγεί, σύμφωνα με τους επισκέπτες, την ακόρεστη σεξουαλική τους όρεξη. Και γιατί όχι! Η Μύκονος είναι ένας γιγάντιος βράχος, γυμνός, με κοπάδια προβάτων και κατσικιών και τους γηραιούς βοσκούς τους, με ελαιώνες, χωράφια με σιτάρι, αμπέλια και συκιές. Όπως στο Saint- Barth, είκοσι τέσσερις παραλίες κοσμούν τις ακτές της και δρομάκια την διασχίζουν, γεμάτα σκούτερ. Εδώ κι εκεί, κάμποσα μικροσκοπικά λευκά εκκλησάκια», προσθέτει.

Το Paris Match κάνει αναφορά στους διάσημους επισκέπτες του νησιού. Από εκείνους που έφταναν προσκεκλημένοι του Αριστοτέλη Ωνάση μέχρι άλλους, πιο πρόσφατα, όπως οι Jean Paul Gaultier, Valentino, Armani, Steven Spielberg, Russell Crowe, Madonna, Johnny Depp, Naomi Campbell.

Επισημαίνει πως τη δεκαετία του ’70 το νησί έγινε προορισμός της gay κοινότητας και εκεί άνοιξε το πρώτο γκέι μπαρ της Ευρώπης, το Piero’s Bar.

Με το πέρασμα των χρόνων η τουριστική κίνηση στο νησί γιγαντώθηκε και από τους 150.000 τουρίστες του 1970 φτάσαμε στους 2 εκατομμύρια φέτος. Τα ιδιωτικά τζετ ολοένα και αυξάνονται, σημειώνει το περιοδικό. Τον Ιούνιο, όπως αναφέρει, προσγειώθηκαν διακόσια αεροσκάφη, διπλάσια τον Ιούλιο και τετραπλάσια αναμένονται τον Αύγουστο.

Αυτό που έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια, επισημαίνει το άρθρο, είναι η εθνικότητα των επισκεπτών καθώς, σύμφωνα με το Paris Match, το είναι πολλοί Ρώσοι, Αφγανοί, Πακιστανοί, Τούρκοι, Ισραηλινοί, Λιβανέζοι, Βραζιλιάνοι και από το Κατάρ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top