Η σεξουαλική ζωή της γυναίκας αλλά και του ζευγαριού καταστρέφεται όταν πέσει αυτό το μαύρο πέπλο της απώλειας επιθυμίας για ζωή και σεξ στην γυναίκα.

Που συμβαίνει πολύ συχνά σε γυναίκες μετά το τοκετό και την εμμηνόπαυση, που προκαλεί στη γυναίκα ένα είδος πανικού για την απώλεια της νεότητας και την έναρξη του γήρατος και της ασχήμιας, όπου ο ρόλος της ερωμένης θα υποκατασταθεί με το ρόλο της κακιάς πεθεράς.

Η σχέση του ζευγαριού αρχίζει να γίνεται ένα βάσανο αφού και οι δυο σύντροφοι αρχίζουν να γίνονται επιθετικοί ενοχοποιώντας από διαφορετικές αφετηρίες ο ένας τον άλλο. Η γυναίκα τον άνδρα ότι δε συμπάσχει δε κατανοεί τη θέση της που τα θέλει όλα δικά του.

Ο άνδρας πάλι τη γυναίκα ότι τον έχει παρατήσει και ασχολείται μόνο με το παιδί, ότι παράτησε την εμφάνιση της και δεν τον προκαλεί αισθησιακά κ.λπ..

Η αλήθεια είναι ότι μια γυναίκα που γίνεται απότομα από ερωμένη μητέρα και πεθερά ευνουχίζει τον άνδρα στο σπίτι, αφού μέσα της ζει τον μεγάλο έρωτα με τον μόνιμο εραστή που τη λατρεύει το παιδί της, ιδιαίτερα αν είναι αγόρι.

Η ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ που θεωρείται υπεύθυνη για την πτώση της επιθυμίας στη γυναίκα, βρήκε το δάσκαλο της με ένα νέο αντικαταθλιπτικό την φιμπασερίνη, που χορηγήθηκε σε γυναίκες προεμμηνοπαυσιακές, με καλά αποτελέσματα και σχετική ασφάλεια.

Οι επιστήμονες είναι γενικά επιφυλακτικοί στην χορήγηση φαρμάκων για την σεξουαλική ικανότητα της γυναίκας, γιατί ως εκπρόσωποι του ανδρικού φύλου και οι ίδιοι προτιμούν μια παγωμένη από επιθυμίες σύντροφο, παρά ένα ηφαίστειο επιθυμιών στο σπίτι τους και το κέρατο να καραδοκεί.

Πηγή: the journal of sexual medicine 

Το άρθρο επιμελήθηκε ο Κ. Κωνσταντινίδης, 
Χειρουργός, Ουρολόγος-Ανδρολόγος, 
Πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών, 
www.andrologia.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top