Οι άνθρωποι που θέλουν να ελέγξουν την όρεξή τους θα πρέπει να τρώνε πρωινό πλούσιο σε πρωτεϊνες, σύμφωνα με μελέτη περιοδικού για την παχυσαρκία....


Πιο συγκεκριμένα, μια καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο του Μισούρι, προσέλαβε εφήβους, προκειμένου να μελετήσει τις επιπτώσεις ενός πρωινού πλούσιου σε πρωτείνες στην πείνα και τον κορεσμό. Μερικοί από τους εφήβους κλήθηκαν να παραλείψουν το πρωινό για τρεις εβδομάδες, μια άλλη ομάδα έφαγε πρωινό 500 θερμίδων που αποτελούnταν από δημητριακά και γάλα και η τρίτη ομάδα είχε υψηλότερα σε πρωτεϊνες γεύματα κατά την έναρξη κάθε μέρας.

Η καθηγήτρια διαπίστωσε ότι οι έφηβοι που έτρωγαν πρωινό είχαν την τάση να αισθάνονται χορτάτοι όλο το πρωί σε αντίθεση με εκείνους που δεν έτρωγαν. Το πρωινό που είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη σχετίζεται με αλλαγές στην όρεξη και τον κορεσμό απ‘ ότι τα πρωινά με βάση τα σιτηρά. “Αυτή η έρευνα παρέχει πρόσθετη απόδειξη ότι το πρωινό είναι μια πολύτιμη στρατηγική για να ελέγξουμε την όρεξη και την πρόσληψη τροφής” είπε η καθηγήτρια.

Και πρόσθεσε: “Ενσωματώνοντας ένα υγιεινό πρωινό που περιέχει τροφές πλούσιες σε πρωτεϊνες μπορεί να είναι μια απλή στρατηγική για να μείνουμε περισσότερο ικανοποιημένοι κατά τη διάρκεια της ημέρας, και ως εκ τούτου είμαστε λιγότερο επιρρεπείς σε τσιμπολογήματα”. Ένα υγιεινό πρωινό πλούσιο σε πρωτεϊνες σύμφωνα με ειδικούς περιλαμβάνει, κουάκερ με αποξηραμένα φρούτα, δύο βραστά αυγά με μια φέτα ψωμί ολικής αλέσεως ή ένα κουλούρι ολικής αλέσεως με καπνιστό σολωμό και τυρί κρέμα με χαμηλά λιπαρά.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top