Αχ! Αθήνα! Τι να πει κανείς για την ομορφότερη πόλη της Ευρώπης. Ή μάλλον του Κόσμου. Ή θα τολμήσω να πω την ομορφότερη πόλη ολόκληρου του Γαλαξία.

 

 

 

 

Ναι, αγαπώ την πόλη μας με όλα τα καλά και τα κακά της. Αναγνωρίζω οτι μπορεί να περνάμε μια φάση. Όπως εμείς , έτσι και η πόλη μας. Ολόκληρη η χώρα μας. Αλλά θα το ξεπεράσουμε και θα βρούμε τρόπους να ζήσουμε καλύτερα, ποιοτικότερα και πληρέστερα. Όταν λοιπόν ξεπεράσουμε εμείς πρώτα το σοκ, την θλίψη μας, την απογοήτευση θα βρούμε τους τρόπους να φτιάξουμε τη ζωή μας αλλά και την πόλη που μας φιλοξενεί.

Ίσως να πρέπει να σκουπίσουμε και να καθαρίσουμε μόνοι μας κάποιους δρόμους. Ίσως να πρέπει να κάνουμε περιπολία μόνοι μας στις γειτονιές μας για να νιώθουμε ασφάλεια εμείς και τα παιδιά μας. Ίσως να πρέπει να φυτέψουμε εμείς δέντρα για να γίνει πιο πράσινο και πιο καθαρό το περιβάλλον μας. Ίσως να πρέπει να ξεβολευτούμε και να πάψουμε να περιμένουμε από τους άλλους να κάνουν κάτι. Ίσως να πρέπει να πάψουμε να παραδίδουμε την δύναμη μας σε άλλους και να παίρνουμε την θέση του ανήμπορου θύματος που είναι ανίκανο για οποιαδήποτε θετική πρωτοβουλία και αλλαγή.

Πιστεύω απόλυτα λοιπόν οτι κάποια στιγμή θα καταλάβουμε πως εμείς είμαστε ικανοί,αρκετοί και επαρκείς για να αλλάξουμε και να φροντίσουμε τη πόλη μας αλλά και τις ζωές μας. Μαζί μπορούμε να διεκδικήσουμε αυτά που δικαιωματικά μας ανήκουν.

Συγνώμη είδα μερικές φωτογραφίες και έγχρωμες καρτ ποστάλ της πόλης που αγαπώ και μακρηγόρησα.

Παρακαλώ, σειρά σας...


 

 

Φωτογραφίες από :

Lifo.gr

Perierga.gr

 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top