Στα στοιχεία της έρευνας αναφέρθηκε ο Προϊστάμενος της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Ταξίαρχος της ΕΛΑΣ, Μανώλης Σφακιανάκης στο περιθώριο της εκδήλωσης για την παρουσίαση του βιβλίου με τίτλο « Εθισμός στο Διαδίκτυο και άλλες διαδικτυακές συμπεριφορές υψηλού κινδύνου», που πραγματοποιήθηκε στα Χανιά.


Το βιβλίο, που αποτελεί ουσιαστικά «οδηγό» για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο, έχουν γράψει ο κ. Σφακιανάκης, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης και Εθισμού στο Διαδίκτυο Κώστας Σιώμος και ο υποψήφιος διδάκτορας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Γιώργος Φλώρος.

Σύμφωνα με στοιχεία έρευνας, η Ελλάδα είναι μια χώρα που έχει πάρα πολλούς καθημερινούς χρήστες του ίντερνετ καθώς το 53% των ελληνικών νοικοκυριών είναι στο διαδίκτυο και το 92% των εφήβων ηλικίας 12-16 ετών είναι καθημερινά στο διαδίκτυο από 2-4,5 ώρες.

Σύμφωνα με τον κ. Σφακιανάκη, αν κυρίως τα παιδιά αφεθούν χωρίς έλεγχο στο διαδίκτυο το επόμενο βήμα είναι να χρειαστούν ιατρική φροντίδα.

Όπως χαρακτηριστικά υποστήριξε, «στο νοσοκομείο Παίδων φιλοξενούνται σήμερα 92 παιδιά τα οποία έχουν εθιστεί στο διαδίκτυο».

Όπως είπε ο κ Σφακιανακης, ο εθισμός στο διαδίκτυο στην Κίνα και τις ΗΠΑ έχει αναγνωριστεί ως ασθένεια ενώ ο ίδιος αναφέρθηκε και στις «κρίσιμες» ηλικίες. « Οι μικρές ηλικίες χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή. Αν δεν προσέξουν οι γονείς, παιδιά ηλικίας από 10 -16 ετών «κολλάνε» στο διαδίκτυο. Στις περισσότερες περιπτώσεις σε ποσοστό 92%, σε παιχνίδια, ενώ κάποια παιδιά και στα chat rooms», σημείωσε.

Στις μεγαλύτερες ηλικίες υπάρχουν εθισμένοι χρήστες στα on line games αλλά και στον διαδικτυακό τζόγο. «Kυρίως τα chat rooms οδηγούν σε εθισμό και τάσεις των χρηστών να μην θέλουν να «ξεφύγουν» από τον υπολογιστή», υποστήριξε ο κ Σφακιανάκης.

Πηγή: ΑΠΕ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top