Καμία σημασία δεν δίνει στις φωνές της ευρωζώνης

που προειδοποιούν για μεγάλο κίνδυνο της Γερμανίας σε περίπτωση ενός Grexit  η Α.Μέρκελ , αντιθέτως η Γερμανίδα Καγκελάριος επιμένει στη δική της πολιτική εν όψει και των Γερμανικών εκλογών!  Λίγες ώρες λοιπόν μετά τους ισχυρισμούς Σόιμπλε πως η Ελλάδα θα χρειαστεί και νέο πακέτο διάσωσης, η κ.Μέρκελ επανέρχεται δριμύτατη στο ελληνικό ζήτημα, ρίχνοντας νέο λάδι στη φωτιά..
Δεν μπορούμε να πούμε σήμερα τι ποσό θα χρειαστεί τελικά η Ελλάδα, δήλωσε η Γερμανίδα Καγκελάριος μιλώντας στην Γερμανική τηλεόραση.
«Θα μπορούμε να απαντήσουμε σε αυτό στα μέσα της επόμενης χρονιάς», πρόσθεσε σύμφωνα με το πρακτορείο MNI. Παράλληλα η κ.Μέρκελ τόνισε πως ακόμη δεν έχει αποφασιστεί από ποια κεφάλαια θα προέρθει το επιπλέον χρήμα, επαναλαμβάνοντας ότι πάντως πως έχει γίνει «πολύ, πολύ καλή πρόοδος στην Ελλάδα».
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε λίγο νωρίτερα και ο εκπρόσωπος τύπου της Γερμανίας Μάρτιν Κότχαους. Θα πρέπει να επανεξετάσουμε την κατάσταση της Ελλάδας στα μέσα του 2014, τόνισε όταν του έκαναν ερωτήσεις για το ελληνικό πρόγραμμα.
«Έχουμε φθάσει στο μέσον του προγράμματος. Είναι Αύγουστος του 2013, σίγουρα θα πρέπει να εξετάσουμε πού βρισκόμαστε στα μέσα του 2014, ποιες θα είναι οι συνθήκες και εάν το πρόγραμμα έχει ολοκληρωθεί», σημείωσε ο κ. Κότχαους.
Παράλληλα, σημείωσε ότι δεν γνωρίζει κάτι περί συζητήσεων για δόμηση νέου πακέτου διάσωσης για την Ελλάδα.
«Δεν υπάρχουν τέτοιες συζητήσεις πουθενά, σύμφωνα με όσα γνωρίζω, για το πώς θα μπορούσε να δομηθεί ένα τέτοιο πακέτο», σημείωσε.
Όπως αναφέραμε και νωρίτερα στο star.gr, και ο ευρωπαίος επίτροπος Όλι Ρεν, σε δηλώσεις του σε φινλανδική εφημερίδα, δεν απέκλεισε αυτό το ενδεχόμενο, αν και όπως είπε, δεν είναι η μοναδική επιλογή.
Κομισιόν: Στα τέλη του φθινοπώρου τα νεότερα -Όλα θα εξαρτηθούν από τα συμπεράσματα της τρόικας
Εν τω μεταξύ, εκπρόσωπος της Κομισιόν διευκρίνισε πως το ελληνικό πρόγραμμα θα συζητηθεί στα τέλη του φθινοπώρου.
«Η τρόικα θα εξετάσει την υλοποίηση του προγράμματος. Με βάση αυτό τον έλεγχο, θα μπορούμε να επανεξετάσουμε την κατάσταση και να δούμε τι χρειάζεται», δήλωσε.

πηγή: star.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top