Με ένα - αηδιαστικό - βουνό από λίπος και πάνες
, βάρους 15 τόνων και μεγέθους λεωφορείου, το οποίο μπλόκαρε το αποχετευτικό σύστημα στην περιοχή του Κίνγκστον "πάλεψαν" οι υγειονομικές αρχές του Λονδίνου, καταφέρνοντας να το διαλύσουν.


Η εταιρεία που ανέλαβε τον καθαρισμό ανακοίνωσε την Τρίτη ότι έφερε σε πέρας το δύσκολο έργο της. Η Thames Water ανέφερε πως τα αίτια σχηματισμού του λεγόμενου "Fatberg" (από τη λέξη "iceberg") είναι πως αρκετοί δεν προσέχουν τί ρίχνουν στον νεροχύτη τους και πετούν λίπος και άλλα αντικείμενα που προκαλούν προβλήματα.

Οι - ατυχείς - εργαζόμενοι συνεχίζουν να δουλεύουν στο φρεάτιο προκειμένου να επανορθώσουν τη βλάβη που προκάλεσε το βουνό αυτό. Σύμφωνα με την εταιρεία, αν και έχουν καθαρίσει στο παρελθόν μεγαλύτερες ποσότητες λίπους από το αποχετευτικό σύστημα, ποτέ δεν έχουν δει τέτοιον όγκο λίπους μαζεμένο.

Ο Γκόρντον Χέιλγουντ μάλιστα μιλά για τον μεγαλύτερο όγκο λίπους στην βρετανική ιστορία και προσθέτει πως αν δεν είχε "εξοντωθεί" εγκαίρως τα λύματα θα άρχιζαν να βγαίνουν από τις σχάρες των νεροχυτών.

Ρεπορτάζ του Γαλλικού Πρακτορείου

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top