Καλώς ήρθατε στο πανέμορφο νησί της Μήλου!  Η Μήλος φημίζεται για τις μοναδικού κάλλους παραλίες της και όχι άδικα!  
Με πάνω από 75 παραλίες, με κρυστάλλινα νερά, πολύχρωμα σμιλεμένα βράχια και λευκόχρυσες αμμουδιές, είναι σίγουρο ότι η Μήλος θα σας κλέψει την καρδιά.

Λόγω της ηφαιστιογενούς του προέλευσης το νησί της Μήλου έχει μια εντυπωσιακή μορφολογία, η οποία και αντικατοπτρίζεται πλήρως στην μοναδική ποικιλία των παραλιών του.



Παραλίες με λευκόχρυσες αμμουδιές, κόλποι με βότσαλα, περικυκλωμένοι από λευκά, κόκκινα, κίτρινα ή και μαύρα βράχια. Πεντακάθαρα νερά, χρώματα και βάθη που θα σας καταπλήξουν, ενώ μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε πλήρως οργανωμένες παραλίες ή να επιλέξετε πιο μοναχικές και άγριες.  Πάμε μια βόλτα στα 2 highlights του νησιού.

Το πρώτο που έρχεται στο μυαλό κανενός όταν ακούει για τη Μήλο είναι το Κλέφτικο!  Το σύμπλεγμα αυτών των ηφαιστειακών βράχων συνθέτει  ένα μαγευτικό τοπίο, άξιο θαυμασμού, προσφέροντας ταυτόχρονα  μια μοναδική εμπειρία δροσιάς σε κρυστάλλινα και σχεδόν διάφανα νερά.



Το Κλέφτικο ήταν παλιό ορμητήριο πειρατών, απ’ όπου περνούσαν τα πειρατικά πλοία και αγκυροβολούσαν για να προστατεύονται στους μικρούς κολπίσκους και στα επιβλητικά του βράχια.

Σήμερα, οι μοναδικοί αυτοί γεωλογικοί σχηματισμοί, δημιουργήματα του αέρα και της θάλασσας, προσφέρονται για κολύμπι και εξερεύνηση.  Η πρόσβαση γίνεται μόνο μέσω θάλασσας και για αυτό σας προτείνουμε να κάνετε μία θαλάσσια εκδρομή με προορισμό αυτό το μαγευτικό τοπίο.



Αγαπημένό μας ωστόσο κομμάτι του νησιού και πολλών, το Σαρακήνικο.   Βρίσκεται στο Βορειοανατολικό τμήμα του νησιού και συγκαταλέγεται μεταξύ των πιο φωτογραφημένων τοπίων του Αιγαίου.

Το σεληνιακό αυτό τοπίο είναι μοναδικό.  Με την κυριολεκτική χρήση των λέξεων!  Σεληνιακό και κατ’ επέκταση μοναδικό!  Θα σας εντυπωσιάσει σε κάθε περίπτωση.  Τα ηφαιστειογενή διαβρωμένα βράχια διεισδύουν στην σμαραγδένια θάλασσα, δημιουργώντας μικρές και μεγάλες σπηλιές, ενώ η παντελής έλλειψη πρασίνου, που αντικαθίσταται από το λευκό χρώμα των βράχων και την έντονη αντανάκλαση του φωτός, δημιουργούν ένα τοπίο που θυμίζει πράγματι φωτογραφίες της σελήνης.


  
Το Σαρακήνικο, το οποίο πήρε το όνομά του από τους Σαρακηνούς πειρατές, έχει θέα στην Σίφνο και στην Κίμωλο, ενώ συνιστάται να το επισκεφτείτε όταν δεν πνέουν βόρειοι άνεμοι.

Συμβουλή μας να το επισκεφθείτε όχι μόνο την ημέρα, αλλά και τις νύχτες με πανσέληνο, μιας και οι κατάλευκοι βράχοι αντανακλούν τόσο έντονα το φως, ακόμα και του φεγγαριού, δημιουργώντας ένα τοπίο και μια εμπειρία που πραγματικά θα σας μείνουν αξέχαστα.


Kλείστε τ’ ακτοπλοϊκά σας εισιτήρια και καλές βουτιές!
protothema.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top