Αν αναρωτιέστε γιατί να επιλέξετε να μείνετε σε έναν ξενώνα, αντί για ένα ξενοδοχείο στα ταξίδια σας, η απάντηση είναι απλή. Για να ταξιδέψετε φθηνότερα και άρα περισσότερο.


Η διαμονή σε ξενώνες μπορεί να σας εξοικονομήσει πολλά χρήματα, δυστυχώς όμως οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι πρόκειται για ένα είδος διαμονής, δεύτερης κατηγορίας. Για να καταρρίψουμε, λοιπόν, τα στερεότυπα, σας παρουσιάζουμε 5 μύθους για τους ξενώνες, που ανατρέπουν τους λόγους για τους οποίους φοβόσασταν να μείνετε εκεί.

Μύθος 1: Οι ξενώνες είναι για ταξιδιώτες κάτω των 30


Σίγουρα όχι! Οι ξενώνες που εξυπηρετούν επισκέπτες κάτω των 30 ετών είναι πολύ λίγοι. Αντίθετα, στην πλειοψηφία τους φιλοξενούν άτομα ανεξαρτήτως ηλικίας.

Μύθος 2: Οι ξενώνες είναι κατάλληλοι για singles και δεν έχουν ιδιωτικό χώρο

Αν είστε ένα μόνο άτομο, η διαμονή σε δωμάτια με άλλους ταξιδιώτες θα μπορούσε να είναι πιο ελκυστική, αλλά οι περισσότεροι ξενώνες έχουν τη δυνατότητα κράτησης μονόκλινου ή δίκλινου δωματίου, όπως ακριβώς τα ξενοδοχεία και μερικοί έχουν ακόμη και δικό τους μπάνιο. Το καλύτερο από όλα, τα 25 ευρώ τη βραδιά είναι σίγουρα μια καλύτερη τιμή από τα 100 ευρώ που θα δίνατε για ένα δωμάτιο ξενοδοχείου. Γιατί να μην χρησιμοποιήσετε τα χρήματα, που θα εξοικονομήσετε για μια εξερεύνηση στην πόλη ή ένα ωραίο δείπνο;

Μύθος 3: Οι ξενώνες είναι βρώμικοι

Ίσως. Αλλά, το ίδιο μπορεί να παρατηρηθεί και σε πολλά ξενοδοχεία. Τα περισσότερα sites κρατήσεων διαθέτουν λεπτομερή σχόλια από τους ταξιδιώτες που έμειναν σε κάθε ξενώνα, καθώς και φωτογραφίες από τα δωμάτια. Εάν κάνετε την έρευνά σας, μπορείτε να βρείτε μερικά από τα καθαρότερα μέρη για να μείνετε. Θα ανακαλύψετε πολλές επιλογές, σε πολύ καλύτερη κατάσταση από ένα οποιοδήποτε φθηνό ξενοδοχείο.

Μύθος 4: Οι ξενώνες είναι επικίνδυνοι

Όχι και τόσο! Οι επισκέπτες σε ξενώνες είναι κανονικοί ταξιδιώτες, όπως όλοι μας. Πολλοί ξενώνες, μάλιστα, προσφέρουν την επιλογή δωματίου μόνο για γυναίκες ή μόνο για άνδρες, με ξεχωριστά μπάνια και κοινόχρηστους χώρους, που θα ενισχύουν το αίσθημα της ασφάλειας. Παράλληλα, πολλοί ξενώνες έχουν πολύ μικρότερο μέγεθος από ένα ξενοδοχείο. Στην πραγματικότητα, μερικοί μοιάζουν με σπίτια και είναι εύκολο μέσα σε λίγες μέρες να γνωρίσετε όλους τους συγκατοίκους σας. Σε αντίθεση με τα ξενοδοχεία, μπορείτε να αισθανθείτε ασφαλείς γνωρίζοντας ποιος έρχεται και ποιος φεύγει. Μερικοί έχουν ακόμη 24ωρη υπηρεσία reception.

Μύθος 5: Οι ξενώνες διοργανώνουν συνέχεια πάρτι
Μερικές φορές. Ορισμένοι ξενώνες οργανώνουν θεματικές βραδιές, με σκοπό την διασκέδαση των πελατών τους. Ελέγξτε τα σχόλια των πελατών και διαβάστε ή στείλτε ένα e-mail στον ξενώνα ρωτώντας αν τα πάρτι, είναι ένα συχνό φαινόμενο εκεί.. Με μια μικρή έρευνα θα είστε βέβαιοι ότι βρήκατε το κατάλληλο μέρος για σας. Αν σας αρέσει κάποιο συγκεκριμένο είδος διασκέδασης, υπάρχει ένας ξενώνας για αυτό. Αν θέλετε ένα ήσυχο μέρος, υπάρχει ένας ξενώνας και για εσάς.

newsbeast.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top