Μια μοναδική περιπέτεια έζησε ο 48χρονος Μαλίκ Αφρίντι, ο οποίος έπεσε θύμα απαγωγής λόγω του... μουστακιού του.




Όλα ξεκίνησαν όταν το μήκους 76,2 εκατοστών μουστάκι του υπέπεσε στην αντίληψη των μελών της ισλαμιστικής ομάδας Λακσάρ Ισλάμ, η οποία υποστηρίζει ότι τα μουστάκια και τα γένια πρέπει αν είναι κομμένα κοντά. Τα μέλη της ομάδας προσέγγισαν τον Αφρίντι και του ζήτησαν να τους καταβάλει χρήματα για «προστασία» από το ξυράφι, όταν, όμως, εκείνος αρνήθηκε, τότε τον απήγαγαν, τον έριξαν σε μια σπηλιά, απειλώντας τον ότι δεν θα ξαναδεί το φως της ημέρας αν δεν... ξυριστεί.
Ένα μήνα μετά ο Αφρίντι πείσθηκε να ξυριστεί προκειμένου να τον αφήσουν ελεύθερο και άμεσα μετακινήθηκε στην πόλη Πεσαβάρ, όπου πίστευε ότι θα είναι ασφαλής. Εδώ και λίγες ημέρες, όμως, οι απειλές επέστρεψαν, και μάλιστα σοβαρότερες καθώς πλέον οι άγνωστοι απειλούν να τον σκοτώσουν.

Όπως δήλωσε στην εφημερίδα Independent είναι αποφασισμένος να φύγει από το Πακιστάν με επιλογές το Ντουμπάι, τις ΗΠΑ, τον Καναδά και τη Βρετανία.

Ο Αφρίντι άφησε για πρώτη φορά μουστάκι σε ηλικία 22 ετών ενώ πλέον καταβάλει το ποσό των 100 βρετανικών λιρών το μήνα για να το φροντίσει.

 

 

Alithia

 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top