Σχέδιο για πέντε χιλιάδες νέες προσλήψεις στις ΗΠΑ, αποκάλυψε χθες η εταιρεία πωλήσεων μέσω του Ιντερνέτ, Amazon.com, μία ημέρα προτού ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, επισκεφτεί μία από τις εγκαταστάσεις της εταιρείας.


Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Amazon, η εταιρεία θα προσλάβει πέντε χιλιάδες εργαζόμενους πλήρους απασχόλησης σε 17 από τα κέντρα επεξεργασίας παραγγελιών που διατηρεί στις ΗΠΑ. Πρόκειται για αύξηση του μόνιμου προσωπικού της Amazon κατά περίπου 25%.

Σήμερα η εταιρεία απασχολεί περίπου 20 χιλιάδες εργαζόμενους στις ΗΠΑ. Τα τελευταία χρόνια η Amazon δημιουργεί συνεχώς νέα κέντρα επεξεργασίας παραγγελιών στην προσπάθεια της να μειώσει τον χρόνο παράδοσης παραγγελιών και το κόστος των μεταφορικών για τον πελάτη.

Στα τεράστια κέντρα επεξεργασίας παραγγελιών της εταιρείας, εκατοντάδες εργαζόμενοι, μαζί με εξελιγμένα τεχνολογικά ρομπότ, διαλέγουν, πακετάρουν και τελικά αποστέλλουν στον αγοραστή την παραγγελία που είχε κάνει στον διαδικτυακό τόπο της Amazon. Μάλιστα, η ζήτηση της Amazon για νέους υπαλλήλους είναι τόσο ισχυρή, ώστε η αμερικανική εταιρεία έχει δημιουργήσει ειδικά προγράμματα προκειμένου να προσελκύσει υποψηφίους.

Πέρυσι, ο διευθύνων σύμβουλος της Amazon, Τζεφ Μπέζος, είχε χρησιμοποιήσει την πρώτη σελίδα του ιστότοπου της εταιρείας προκειμένου να εξαγγείλει ένα νέο πρόγραμμα, στο πλαίσιο του οποίου εργαζόμενοι θα λάμβαναν παχυλή αμοιβή προκειμένου να εκπαιδευτούν σε τομείς όπως η μηχανική, η τεχνολογία των πληροφοριών, οι μεταφορές και η λογιστική.

http://www.zougla.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top