Ένας στους τέσσερις άνδρες με πρόβλημα στύσης, είναι πλέον πολύ οι νέοι άνδρες. Εικόνα που ανησυχεί την ιατρική κοινότητα.


Η στυτική ανικανότητα ήταν συνδεδεμένη με ηλικίες άνω των σαράντα με τις παθήσεις που συνοδεύουν τις μεγαλύτερες ηλικίες όπως διαβήτης, υπέρταση και κυκλοφορικό. Στους νέους άνδρες σπάνια διερευνήθηκαν τα αίτια της Στυτικής Δυσλειτουργίας αλλά και οι παράγοντες κινδύνου που συνοδεύουν ανάλογες δυσκολίες.

Η μελέτη αυτή ανέλυσε δημογραφικά και κοινωνικοοικονομικά τα χαρακτηριστικά νέων ανδρών κάτω των σαράντα, όταν αναζητούσαν θεραπεία για ΣΔ για πρώτη φορά. Στη μελέτη συμμετείχαν 439 άνδρες όπου βαθμολογήθηκε η συμμετοχή συνοδών παθήσεων υπόπτων για πρόκληση της ΣΔ.

Τα εργαλεία ανάλυσης ήσαν ο κλινικός δείκτης συνοδών παθήσεων Charison και ο δείκτης σεξουαλικής υγείας με αυτοπαντούμενα IIEF ερωτηματολόγια.

Η μελέτη αυτή έδειξε ότι ένας στους τέσσερις άνδρες που πήραν θεραπεία για πρώτη φορά ήταν ηλικίας μικρότερης των 40 ετών, οι δε μισοί από αυτούς υπέφεραν από σοβαρού βαθμού διαταραχή ακόμα και συγκριτικά με τους μεγαλύτερης ηλικίας άνδρες.

Η έρευνα έγινε στην Ιταλία μια χώρα που έχει περίπου ίδια χαρακτηριστικά με τη δική μας κάτι που πρέπει να προβληματίζει την ελληνική κοινωνία που ζει με το στερεότυπο, ότι ο Έλληνας άνδρας δεν έχει τέτοια προβλήματα αφού κατάγεται από καλές και ηρωικές γενιές όπως του Μεγαλέξανδρου και του Λεωνίδα.

Πηγή: The journal of sexual medicine 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top