Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας εκτιμά ότι ραδιενεργό νερό διαρρέει στον Ειρηνικό Ωκεανό
από το κατεστραμμένο πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα, το Νταϊτσι, τα δύο τελευταία χρόνια, δήλωσε σήμερα στους δημοσιογράφους αξιωματούχος του υπουργείου Βιομηχανίας.



Νωρίτερα σήμερα, ο ίδιος αξιωματούχος ανακοίνωσε ότι περίπου 300 τόνου μολυσμένου ύδατος από το πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα διαρρέουν καθημερινά στον ωκεανό.

Ο πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε δεσμεύτηκε σήμερα να εντείνει τις προσπάθειες της κυβέρνησής του για να σταματήσει η διαρροή ραδιενεργού ύδατος.

Ο Άμπε κάλεσε τον υπουργό Οικονομίας, Εμπορίου και Βιομηχανίας να αντιμετωπίσει επειγόντως την κατάσταση με τη διαρροή του μολυσμένου ύδατος και να διασφαλίσει ότι η διαχειρίστρια εταιρεία του εργοστασίου--η Tokyo Electric Power-- θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα για τον καθαρισμό της θαλάσσιας περιοχής, ο οποίος αναμένεται να ολοκληρωθεί σε περισσότερα από 40 χρόνια και να κοστίσει 11 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο κυβερνητικός αξιωματούχος δήλωσε ακόμη ότι η κυβέρνηση έχει ως στόχο να μειώσει την ποσότητα του ραδιενεργού ύδατος που διαρρέει σε 60 τόνους ημερησίως μέχρι τον Δεκέμβριο.
Το εργοστάσιο καταστράφηκε σχεδόν ολοσχερώς από τον σεισμό και το τσουνάμι που προκλήθηκε τον Μάρτιο του 2011.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top