Το League of Legends θεωρείται ένα από τα πιο δυνατά χαρτιά στον κόσμο των eSports καθώς μόνο τα τελευταία χρόνια έχει μοιράσει αρκετά εκατομμύρια δολάρια στους παίκτες του ως έπαθλα σε διάφορα τουρνουά. Μόλις τώρα όμως η κυβέρνηση των Η.Π.Α αποφάσισε να το συμπεριλάβει στην λίστα με τα αναγνωρισμένα επαγγελματικά αθλήματα.


Αυτό ξεκάθαρα σημαίνει ότι όποιος επιθυμεί πλέον μπορεί να δηλώνει επαγγελματίας παίκτης του League of Legends και να παίρνει την αντίστοιχη visa εργασίας στις Η.Π.Α ως κανονικός εργαζόμενος. Όπως εξηγεί και ο Nick Allen, developer της Riot Games αλλά και μάνατζερ στην βιομηχανία των eSports "Η Αμερική πλέον με την αναγνώριση των παικτών του League of Legends ως επαγγελματιών αθλητών τους βάζει στην κατηγορία των εργαζομένων οι οποίοι μπορούν να δουλέψουν φέροντας αυτόν τον τίτλο" ενώ χαρακτήρισε αυτά τα νέα "πρωτοποριακά" για τον κόσμο των eSports.



Επίσης ο Allen τόνισε ότι από εδώ και πέρα θα είναι πιο εύκολο για την Riot Games να βρει παίκτες ικανούς να μπουν στο επαγγελματικό επίπεδο καθώς από την στιγμή που είναι αναγνωρισμένοι από την κυβέρνηση της Αμερικής θα έρχονται μόνοι τους και σε μεγαλύτερους αριθμούς. Τέλος, όσον αφορά την διαδικασία αναγνώρισης, ανέφερε πως ήταν χρονοβόρα και πολλοί άνθρωποι αγωνίστηκαν γι’ αυτήν. Υπενθυμίζουμε ότι το παγκόσμιο πρωτάθλημα League of Legends θα διεξαχθεί στο Λος Άντζελες των Η.Π.Α και θα ξεκινήσει από τις 16 Σεπτεμβρίου μέχρι και τις 4 Οκτωβρίου ενώ ο νικητής θα φύγει με το τεράστιο ποσό του ενός εκατομμυρίου δολαρίων.

Πηγή: GameWorld.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top