Η μόδα των τελευταίων ετών επιτάσσει smartphones σε μέγεθος παντόφλας ή ακόμη και phablets που μπορούν να χρησιμεύσουν ως δίσκοι σερβιρίσματος.
Υπάρχει, όμως, και μια μεγάλη μερίδα καταναλωτών τεχνολογίας που δεν προτιμάει τις πολύ μεγάλες συσκευές. Σε αυτούς απευθύνεται το HTC One mini, το οποίο παρουσιάστηκε επισήμως σήμερα από την HTC.

Πρόκειται για ένα σχεδόν πανομοιότυπο smartphone με το υπέροχο HTC One, με κάπως χαμηλότερα specs, αλλά πολλές λειτουργίες που μεταφέρονται ατόφιες από το flagship phone της ταϊβανέζικης εταιρείας.

Η πρωτοποριακή Ultrapixel κάμερα στα 4MP και οι λειτουργίες BlinkFeed, Zoe και BoomSound είναι specs που κληρονομούνται αυτούσια στο μικρό HTC One. Εδώ, όμως, επεξεργαστής είναι ο μικρότερος διπύρηνος Snapdragon 400 (στο 1,4GHz) και φυσικά, η οθόνη συρρικνώνεται από τις 4,7 στις 4,3 ίντσες. Η ανάλυσή της είναι στα 1.280 x 720 (341 ppi), αλλά σύμφωνα με τις πρώτες μαρτυρίες δείχνει το ίδιο λαμπερή και ευκρινής με του μεγάλου του αδελφού.

Επίσης, με διαστάσεις 132 x 63,2 x 9,25 mm και βάρος 122 gr, διαπιστώνουμε ότι είναι ελαφρώς λεπτότερο και αρκετά πιο ελαφρύ από το HTC One.

Η πλάτη από βουρτσισμένο αλουμίνιο παραμένει, αλλά στις πλευρές και στις γωνίες παρατηρούμε τη χρήση πολυκαρβονικού πλαστικού. Τα εξωτερικά ηχεία, για τα οποία παινέψαμε τόσο το HTC One, εδώ είναι εμφανώς μικρότερα και έχουμε μεγάλη περιέργεια να ακούσουμε τον ήχο τους.

Μέχρι να πιάσουμε στα χέρια μας το HTC One mini, διαβάστε στον πίνακα που ακολουθεί την πλήρη λίστα με τα χαρακτηριστικά του...

Διαστάσεις: 132 x 63,2 x 9,25 mm
Βάρος: 122 γραμμάρια
Μέγεθος οθόνης: 4,3 ίντσες
Ανάλυση οθόνης: 1.280 x 720 (341 ppi)
Τύπος οθόνης: S-LCD3
Μπαταρία: 1.800mAh Li-Polymer (μη αποσπώμενη)
Αποθηκευτικός χώρος: 16GB
Οπίσθια κάμερα: UltraPixel 4MP, BSI, f/2.0
Εμπρόσθια κάμερα: 1,6MP
Video: 1080p στα 30 fps
CPU: 1.4GHz dual-core
GPU: Adreno 305
RAM: 1GB DDR2
Λειτουργικό σύστημα: Android 4.2, Sense 5 UI

Το HTC One mini θα κυκλοφορήσει τον Αύγουστο σε λίγες και επιλεγμένες αγορές και από τον Σεπτέμβριο θα είναι διαθέσιμο σε 181 χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα. Αναμένουμε την επίσημη ανακοίνωση της τιμής του.

Πηγή: thegang.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top