Την σελίδα της Διεθνούς Γυμνής Ποδηλατοδρομίας στην Ελλάδα έκλεισε το Facebook, με την δικαιολογία ότι παραβιάζει τους κανονισμούς, οτί περιέχει γυμνό, πορνογραφία ή σεξουαλική παρακίνηση.
-->

Σε ανακοίνωσή τους οι διοργανωτές της Διεθνούς Γυμνής Ποδηλατοδρομίας καταγγέλλουν «την υποκρισία γύρω από το φυσικό μας γυμνό σώμα όταν αυτή την στιγμή και το ίδιο το facebook συντηρεί μια τεράστια βιομηχανία κέρδους γύρω από αυτό». «Γνωστά περιοδικά, ταινίες και site κερδίζουν εκατομμύρια από την εκμετάλλευση του και διαφημίζονται ή συντηρούν σελίδες στο Facebook», προσθέτουν.

Η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία είναι ένα κίνημα που ξεκίνησε το 2004 από το Βανκούβερ του Καναδά και γνώρισε ταχεία εξάπλωση σε όλο τον κόσμο. Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές του, «πρόκειται για κίνημα ειρηνικό, αντιπολεμικό, μη βίας και φυσικότητας». Προωθεί την ελευθερία έκφρασης και σκέψης και τα ανθρώπινα δικαιώματα, ενώ παράλληλα προωθεί την απεξάρτηση από το πετρέλαιο μέσω της χρήσης ποδηλάτου αλλά και την απενοχοποίηση του ανθρώπινου σώματος.

«Η σελίδα της Διεθνούς Γυμνής Ποδηλατοδρομίας ήταν υπόδειγμα ορθής χρήσης και δημοσίευε ουσιαστικά ζητήματα της οικολογίας ενάντια στην φτήνια που κυριαρχεί», συνεχίζει η ανακοίνωση, ενώ επισημαίνεται ότι ούτε σχέση με πορνογραφία είχαν οι φωτογραφίες που μεταφορτώνονταν στο facebook, ούτε παρακινούσε σεξουαλικά.

Κατά τους διοργανωτές το κλείσιμο της σελίδας έχει πολιτικό χαρακτήρα, καθώς τα προτάγματα της Γυμνής Ποδηλατοδρομίας θίγουν μεγάλα συμφέροντα σχετικά με το πετρέλαιο, την πυρηνικά ενέργεια, την εξόρυξη χρυσού κ.ά.

Επισημαίνουν ότι υπήρξαν κατά καιρούς στόχος εθνικιστικών και θρησκευτικών ομάδων, «παρόλο που ο Αρχαίος Ελληνικός πολιτισμός, για τον όποιο υποτίθεται ότι είμαστε περήφανοι, γέννησε τον γυμνισμό και την ανοχή στις σεξουαλικές προτιμήσεις, αλλά και στον παράδεισο ο Αδάμ και η Εύα, αναμάρτητοι ήταν κοντά στο Θεό, γυμνοί, αθώοι, μη νοιώθοντας ντροπή για το σώμα τους»

«Στο όνομα της ελευθερίας της έκφρασης, ζητούμε την άμεση αποκατάσταση της σελίδας μας στο Facebook. Επιπλέον ζητούμε την τροποποίηση των κανόνων του Facebook, αλλά και των άλλων social media όπως Google+, Twitter, ώστε να μην απαγορεύεται η έκθεση του φυσικού αθώου γυμνού μας σώματος. Η διαφορά μεταξύ αυτού και της πορνογραφίας είναι ξεκάθαρη και διακριτή. Ήδη η social media σελίδα Pinterest προχωράει προς μια θετική κατεύθυνση, αναθεωρώντας τους κανόνες της, ώστε να επιτρέπει το καλλιτεχνικό γυμνό.

»Καλούμε ενεργούς πολίτες, συλλογικότητες, οργανώσεις, να μας συμπαρασταθούν στην αποκατάσταση της Facebook σελίδας μας, διαδίδοντας την διεκδίκηση μας σε φίλους, μέλη, επαφές, ΜΜΕ και Social Media», καταλήγει η ανακοίνωση.



ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ
Μπορείτε να επικοινωνήσετε στο info@worldnakedbikeride.gr αν θέλετε να συμμετέχει η συλλογικότητα σας επίσημα στους υποστηρικτές της διεκδίκησης μας.

Συλλέγουμε υπογραφές στο change.org
http://www.change.org/petitions/facebook-επαναφορά-διεθνούς-γυμνής-ποδηλατοδρομίας-restore-world-naked-bike-ride

Εγγραφείτε για να ενημερωθείτε:
 E-Mail Group http://groups.google.com/forum/#!forum/worldnakedbikeridegr
Google+ http://plus.google.com/108013343744026646687/
Twitter http://twitter.com/wnbr_greece
Youtube http://www.youtube.com/worldnakedbikeridegr
Facebook Group http://www.facebook.com/groups/wnbr.gr/
Facebook Page – ΕΚΛΕΙΣΕ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK
?WORLD NAKED BIKE RIDE @ GREECE? http://facebook.com/wnbr.greece
 www.worldnakedbikeride.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top