Μια έρευνα από την Στοκχόλμη επιβεβαίωσε κάτι που έως και πρόσφατα πιστεύαμε ότι ήταν απλά ένας μύθος. Διαβάστε την έρευνα...

 

 

 

 

 

 

Κάτι ήξερε ο Ποπάι όταν έτρωγε άφθονες ποσότητες σπανάκι, αφού σύμφωνα με νέα έρευνα, το σπανάκι πράγματι δυναμώνει τους μυς.

Ο Ποπάι δικαιώθηκε από μία νέα σουηδική επιστημονική έρευνα που επιβεβαίωσε την παραπάνω αντίληψη.

Οι επιστήμονες από το ιατρικό Ινστιτούτο Καρολίνσκα της Στοκχόλμης –προτού καταλήξουν στα παραπάνω συμπεράσματα- έκαναν πειράματα με ποντίκια, στα οποία χορηγούσαν νιτρικά άλατα, βασικό συστατικό του σπανακιού και άλλων λαχανικών, για μία εβδομάδα.

Όπως διαπίστωσαν οι ερευνητές, τα εν λόγω πειραματόζωα μέσα μόνο σε μια εβδομάδα ανέπτυξαν ισχυρότερους μυς σε σχέση με μία δεύτερη ομάδα ποντικιών τα οποία δεν κατανάλωναν νιτρικά άλατα.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, τα νιτρικά άλατα αυξάνουν την ποσότητα δύο πρωτεϊνών που υπάρχουν στους μυς και χρησιμοποιούνται για την αποθήκευση και απελευθέρωση ασβεστίου, που είναι απαραίτητο για τη σύσπαση των μυών.

Όσο αυξάνουν οι πρωτεΐνες αυτές, τόσο περισσότερο ασβέστιο απελευθερώνεται μέσα στους μυς και έτσι αυτοί μπορούν να συσπαστούν πιο έντονα, γεγονός που αυξάνει τη δύναμή τους.

Η συγκεκριμένη μελέτη δημοσιεύεται στο περιοδικό φυσιολογίας Journal of Physiology.

 

Lifezone

 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top