Μόνο συγκίνηση αλλά και χαμόγελα μπορεί να προκαλέσει η ιστορία του 4χρονου Φράσερ Μπουθ και του γκρίζου γάτου του, που ονομάζεται Μπιλι.
-->


Στο παρελθόν ακόμα και η πιο απλή δραστηριότητα προκαλούσε άγχος στο Φράσερ, που είναι αυτιστικός. Η καθημερινότητά του ήταν διάσπαρτη από συναισθηματικά ξεσπάσματα, κλάματα, φωνές. Το παιδί αδυνατούσε να ανταποκριθεί σε οτιδήποτε, αντιδρούσε, πιεζόταν ακόμα κι από τις πιο απλές καθημερινές πράξεις, κλεινόταν στον εαυτό του. Όμως από τότε που μπήκε στη ζωή του, ο λατρεμένος του γάτος, όλα άλλαξαν.

Από τα πρώτα λεπτά της γνωριμίας του με τον αδέσποτο γάτο, ο 4χρονος παρουσίασε θεαματική βελτίωση. Είτε πρόκειται για την ώρα του παιχνιδιού, του παραμυθιού ή του ύπνου, δραστηριότητες που τον άγχωναν στο παρελθόν, ο γάτος προσφέρει στο παιδί απλόχερα την πατούσα του και τον κάνει να νιώθει ατρόμητος. Ακόμα κι όταν ο μικρός καταβάλλεται από συναισθήματα οργής ή απογοήτευσης, ο καλύτερος φίλος του τον ηρεμεί απλά πηγαίνοντας κοντά του και γουργουρίζοντας.

«Εάν ο Φράσερ βρίσκεται κάπου γύρω ή παίζει στον κήπο, ο Μπιλι δεν απομακρύνεται ποτέ. Είναι σαν να τον προσέχει από μακριά προκειμένου να τον ηρεμήσει (όταν χρειαστεί). Εμφανίζεται άλλωστε πάντα όταν ο Φράσεε αναστατώνεται και του προσφέρει το κεφάλι του για να τον καθησυχάσει... Λένε ότι τα ζώα νιώθουν πράγματα, αλλά ο Μπιλι μοιάζει να γνωρίζει πριν από οποιονδήποτε άλλο εάν και πότε ο Φράσερ αναστατώνεται... Είναι ο φύλακας άγγελος του παιδιού μου. Η σχέση του είναι πραγματικά μοναδική», λέει μητέρα του Λουίζ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top