Ο Νορβηγός Γιόκε Σομέρ ετοιμαζόταν για την μεγάλη πτήση. Φορώντας την ειδική στολή «wingsuit» θα πραγματοποιούσε πτήση πάνω από τα Μετέωρα. Το project χρηματοδοτούσε η εταιρεία Red Bull και το βίντεο του εγχειρήματος θα προβάλλονταν σε πάνω από 160 χώρες.

-->
Όμως η ηγουμένη της μονής Αγίου Στεφάνου, κατέθεσε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων και πέτυχε προσωρινή διαταγή για ακύρωση της βιντεοσκόπησης της πτήσης. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων Σεραφείμ, καθώς και ο ηγούμενος της μονής Βαρλαάμ αρχιμανδρίτης Ισίδωρος, που προσέφυγε στη 19η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων σημειώνοντας ότι δεν συναινεί στο γύρισμα.
Παρότι η εταιρεία παραγωγής είχε πάρει άδεια από το ΚΑΣ -ενώ το εγχείρημα στήριζαν τα υπουργεία Τουρισμού και Πολιτισμού- το project  τελικά ακυρώθηκε και ο Σομέρ δεν απογειώθηκε.
Σύμφωνα με όσα έγραψε ο μητροπολίτης Σεραφείμ, τα Μετέωρα δεν χρειάζονται διαφήμιση: «Αποτελεί βεβήλωση του ιερού αυτού χώρου να διαφημίζεται με φόντο τις ιερές μονές ένα ποτό εμπορικής εταιρείας με σκοπό το κέρδος. Μας είπαν ότι θα διαφημιστούν τα Μετέωρα. Αλλά τα Μετέωρα είναι ήδη γνωστά από την Ιαπωνία και την Κίνα και σε όλες τις ηπείρους. Δεν χρειαζόμαστε αυτή τη διαφήμιση»….
Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί μια εντυπωσιακή πτήση του Γιόκε Σομέρ

athensvoice

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top