Οι άντρες υπερβάλλουν όταν καλούνται να θυμηθούν πόσο συχνά σκέφτονται το σεξ - και αυτό συντηρεί το μύθο ότι δεν κάνουν τίποτε άλλο όλη μέρα παρά να σκέφτονται το κρεβάτι, αναφέρουν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Duke.

-->
Όπως γράφουν στην «Επιθεώρηση Σεξουαλικής Ιατρικής» (JSM), πραγματοποίησαν ένα ενδιαφέρον πείραμα για να ανακαλύψουν αν ισχύει κάτι που είχε δείξει παλαιότερη μελέτη: ότι ο μέσος άντρας σκέφτεται το σεξ κάθε... 7 δευτερόλεπτα.

Έτσι, επιστράτευσαν 101 άνδρες και 101 γυναίκες, οι μισοί εκ των οποίων έπασχαν από προβλήματα υγείας, όπως ο καρκίνος, η υπέρταση, η κατάθλιψη, η αρθρίτιδα ή ο διαβήτης, και οι άλλοι ήσαν υγιείς.

Οι ερευνητές τους ζήτησαν να συμπληρώνουν καθημερινά και επί 30 συναπτές ημέρες ειδικά online ερωτηματολόγια για την σεξουαλική συμπεριφορά, στα οποία έγραφαν αν είχαν σκεφτεί το σεξ, πόσες φορές, αν είχαν κάνει σεξ, αν θα ήθελαν να κάνουν, αν στη διάρκειά του ένιωθαν άνετα, πόσο τους ικανοποίησε η εκάστοτε επαφή κ.τ.λ.

Επιπλέον, τους ζητήθηκε να βαθμολογούν την σεξουαλική λειτουργικότητά τους σε μία κλίμακα από το 0 έως το 5.

Την τελευταία μέρα της μελέτης τούς ζήτησαν να συμπληρώσουν ένα συγκεντρωτικό ερωτηματολόγιο, στο οποίο κατέγραψαν μία σύνοψη για την ερωτική τους ζωή τις τελευταίες 30 ημέρες, έτσι όπως την θυμόντουσαν.

Όταν οι ερευνητές συνέκριναν τις ημερήσιες απαντήσεις τους με την μηνιαία αξιολόγηση ανακάλυψαν πως οι εθελοντές θυμόντουσαν με αρκετή ακρίβεια την συχνότητα των ερωτικών τους επαφών και τα συναισθήματα που τους προκάλεσαν.

Ωστόσο, η ακρίβεια παρουσίαζε διακυμάνσεις αναλόγως με το φύλο και την ψυχική κατάστασή τους.

Την μεγαλύτερη ανακρίβεια, δε, επεδείκνυαν οι άντρες δίχως κατάθλιψη, οι οποίοι στο τέλος του μήνα ανέφεραν πως σκέφτονταν το σεξ πολύ συχνότερα απ’ ό,τι είχαν γράψει τις επιμέρους μέρες.

Οι ερευνητές εικάζουν ότι όταν οι άντρες καλούνται να θυμηθούν την ενασχόλησή τους με το σεξ, επειδή δεν είναι και πολύ βέβαιοι, βασίζονται εν πολλοίς στα κοινωνικά στερεότυπα που τους θέλουν να ασχολούνται ολημερίς με αυτό - και έτσι υπερβάλλουν για το τι κάνουν οι ίδιοι.

tanea.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top