Tribal, κινέζικες ρήσεις, νεράϊδες, αστεράκια… και άλλα σχέδια που ίσως κατατάσσονται στα πιο «ανούσια» tattoo στην ιστορία.
--> Το σχέδιο του τατουάζ χρειάζεται σκέψη, έρευνα και καθόλου βιασύνη, αφού θα σας συνοδεύει μέχρι τα βαθιά γεράματα. Έτσι, για να μην ακούσετε τη φράση: «είναι αργά πια για δάκρυα»…
δείτε πως πρέπει να επιλέξετε σχέδιο, ώστε να μην το μετανιώνετε για την υπόλοιπη ζωή σας!

Σκεφτείτε εάν θα σας αντιπροσωπεύει μετά από 10 χρόνια

Μήπως θα είμαστε τελικά ευχαριστημένοι με το τατουάζ μας μετά από 5 ή 10 χρόνια; Πολλοί ξεγελιούνται, κάνοντας ένα τατουάζ σε κρυφά σημεία, νομίζοντας ότι δεν θα το βαρεθούν ποτέ. Ένα τατουάζ που απεικονίζει έναν δράκο ή ένα σχέδιο Hello Kitty σίγουρα δεν θα δείχνει ταιριαστό σε ένα άτομο 60 χρονών! Για αυτό, ας σκεφτούμε ένα σχέδιο που να μας αντιπροσωπεύει, κάτι που π.χ. μας θυμίζει το παρελθόν ή τις επιλογές μας…

Μην επηρεαστείτε από τη μόδα, αλλά κάντε έρευνα πρώτα!

Πρέπει να αφιερώσουμε λίγο χρόνο, κάνοντας μια έρευνα στο ίντερνετ για τα είδη των σχεδίων και τη διαχρονικότητα τους, ώστε να μην «σταθούμε» μόνο στη μόδα! Καλύτερα να αφήσουμε στην άκρη το booklet του στουντίου που διαθέτει μόνο στάνταρ σχέδια και να προσπαθήσουμε να ψάξουμε ένα πιο πρωτότυπο. Έτσι, είτε πρέπει να φτιάξουμε ένα δικό μας σχέδιο στο Photoshop ή να βρούμε έναν καλλιτέχνη που θα σκιτσάρει το σχέδιο για εμάς!

Κάντε μια «πρόβα» του τατουάζ… λέγοντας «ναι» στη χέννα!

Με τη χέννα θα είμαστε σε θέση να δούμε διαφορετικά χρώματα ή πινελιές πάνω στο σχέδιο που επιθυμούμε, αφού διαρκεί από μια εβδομάδα έως ένα μήνα. Με αυτό τον τρόπο, θα μπορέσουμε να κρίνουμε το τατουάζ σε συνδυασμό με τα ρούχα ή να καταλάβουμε εάν όντως μας αρέσει 24ώρες το 24ωρο!

Παρατηρήστε την εκτύπωση του τελικού σχεδιασμού πάνω σας

Πριν «χτυπήσουμε» το τατουάζ, ας πάρουμε μια εκτύπωση του τελικού σχεδιασμού και ας δούμε πως ταιριάζει το σχέδιο πάνω στο δέρμα μας. Πρέπει να το κοιτάξουμε στον καθρέφτη κατά τη διάρκεια όχι μόνο της ημέρας, αλλά και της νύχτας, ώστε να έχουμε μια σφαιρική εικόνα. Έτσι, θα παρατηρήσουμε, εάν μας αρέσει 100% το σημείο ή εάν έχει ελαττώματα το σχέδιο…

Επιλέξτε το κατάλληλο μέρος για να το «χτυπήσετε»

Το μέρος για ένα τατουάζ επηρεάζει αρκετά την επιλογή του σχεδίου! Καλό είναι να αναλογιστούμε εάν θέλουμε να είναι εμφανές ή εάν πρέπει να το «χτυπήσουμε» σε ένα μη εμφανές σημείο, το οποίο θα καλύπτεται από τα ρούχα μας. Άλλωστε, ίσως χρειαστεί να δουλέψουμε σε μια εταιρεία που απαγορεύονται τα τατουάζ. Οι εποχές είναι ρευστές… οπότε ας είμαστε προσεκτικοί!

Μην αποφασίσετε το σχέδιο… εντελώς αυθόρμητα ή μετά από αλκοόλ!

Εάν είμαστε μεθυσμένοι ή απλά παρακινούμαστε από τους φίλους μας και μπούμε σε ένα μαγαζί για τατουάζ… θα το μετανιώσουμε πικρά το επόμενο πρωί. Σε ένα τατουάζ πρέπει να προσέχουμε τα ορθογραφικά λάθη (και όμως έχει συμβεί!) και να διαλέγουμε σχέδια που αντικατοπτρίζουν το «είναι» μας, και όχι την τωρινή σύντροφο ή ένα μοντέρνο σχέδιο που είδαμε στην παραλία.

flowmagazine.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top