Ένα μεθυστικό κοκτέιλ πολιτισμού, ιστορίας, τοπίων και ανθρώπων, η Ινδία κερδίζει συνεχώς φανατικούς επισκέπτες και αναδεικνύεται ως κορυφαίος τουριστικός προορισμός.
-->
Το ταξίδι στην Ινδία είναι για πολλούς είναι ένα ταξίδι ζωής. Η μεγάλη ποικιλία της ομορφιάς της, από τα ψηλά χιονισμένα βουνά, μέχρι τις ηλιόλουστες παραλίες, τα ξέφρενα παζάρια, τις πολύβουες πόλεις, προσφέρουν αξέχαστες εμπειρίες στους ταξιδιώτες. Οι λάτρεις της φύσης θα απολαύσουν την περιπέτεια της ζούγκλας και θα παρατηρήσουν άγρια ζώα. Η γαστρονομία της χώρας είναι ξακουστή, με πάμπολλα τοπικά πιάτα και πικάντικες γεύσεις.

Το Δελχί εντυπωσιάζει τους επισκέπτες, οι οποίοι ξεκινούν την εξερεύνηση του από το Παλιό Δελχί, για να δουν το μεγαλύτερο ισλαμικό τέμενος της Ινδίας, το τζαμί Jama και το Κόκκινο Φρούριο. Επίσης θα επισκεφθούμε το Raj Ghat, τόπο αποτέφρωσης του Mahatma Gandhi.



Το Qutab Minar,ο εντυπωσιακός μεσαιωνικός πύργος της νίκης, χτίστηκε κατά τη δυναστεία των σκλάβων και έχει ύψος 73μ. Εντός του συγκροτήματος, ανάμεσα στα ερείπια του τεμένους Quwat-ul-Islam βρίσκεται ο πυλώνας σιδήρου όπου πάρα τις αντίξοες καιρικές συνθήκες δεν έχει σκουριάσει για πάνω από 1500 χρόνια.



Η περιήγηση στην πόλη Άγκρα, αποτελεί όνειρο ζωής, αφού σε κοντινή απόσταση βρίσκεται το διάσημο Ταζ Μαχάλ, χτισμένο ολόκληρο από λευκό μάρμαρο, το οποίο κατασκευάστηκε από τον Shah Jahan στη μνήμη της αγαπημένης του συζύγου.



Επισκεφτείτε τη Τζαιπούρ, διάσημη ως η Ρόζ πόλη, από την εποχή που οι κάτοικοι της πόλης την έβαψαν Ροζ (χρώμα φιλοξενίας για τους Ινδούς), για την επίσκεψη του πρίγκιπα Αλβέρτου, συζύγου της βασίλισσας Βικτορίας που ανέβηκε στον θρόνο το 1883.

Οι αποχρώσεις του ροζ αντανακλούν πάνω στην αρχιτεκτονική των κτιρίων της πόλης. Το Παλάτι της πόλης που ήταν η κατοικία της οικογένειας που διοικούσε παλιά τη Τζάιπουρ είναι διάσημο για την υπέροχη αρχιτεκτονική του, ενώ το Jantar Mantar, αυτό το πλίνθινο αστρολογικό παρατηρητήριο χτισμένο τον 18ο αιώνα είναι ένα ακόμα σημαντικό σημείο για επίσκεψη.

Το παλάτι του Amber Fort, με τους δαιδαλώδεις διαδρόμους και τις τεράστιες αίθουσες του Παλατιού, εντυπωσιάζει...



Ξεχωριστή εμπειρία είναι η επίσκεψη στην περιοχή της Κεράλα, στα νότια της χώρας, όπου η άγρια φύση δεσπόζει. Από την πόλη Cochin, ξεκινούν οι εκδρομές για το Εθνικό Πάρκο του Periyar, ένα μοναδικό πάρκο άγριας ζωής, στο οποίο βρίσκουν καταφύγιο άγριοι ελέφαντες, ζαρκάδια, αγριογούρουνα, βούβαλοι κ.α.

Μια άλλη εκδρομή είναι αυτή στο Kumarakom, μια πανέμορφη περιοχή με τεράστιους κοκοφοίνικες, αχανής ορυζώνες, μαιανδρικά κανάλια νερού, τα γνωστά backwaters.




Newsbeast.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top