Σε όλους μας αρέσουν οι προσφορές, γι’ αυτό και κλείνουμε φθηνά πακέτα διακοπών στη Μεσόγειο – και ειδικά στην Ισπανία, που είναι ένας από τους δημοφιλείς διεθνείς προορισμούς των Ελλήνων.


Και, φυσικά, κανείς δε θα μπορούσε να αρνηθεί κάτι που θα του προσφερθεί δωρεάν. Ορίστε λοιπόν τι μπορείτε να κάνετε στην Ισπανία χωρίς την παραμικρή χρέωση!

Δωρεάν παρατήρηση



Η Βαρκελώνη διαθέτει πολλά από τα αρχιτεκτονικά αριστουργήματα που σχεδίασε ο Antoni Gaudi. Δείτε για παράδειγμα τον καθεδρικό ναό La Sagrada Familia. Μπορείτε να παρατηρήσετε ελεύθερα το μοναδικό εσωτερικό χώρο του ναού χωρίς να πληρώσετε εισιτήριο. Το μόνο που έχετε να χάσετε είναι ένα μουσείο που βρίσκεται στις εγκαταστάσεις του, το οποίο απαιτεί είσοδο. 

Δωρεάν φαγητό


Ναι, όλοι μας πιστεύουμε ότι οι ελιές και το κρασί είναι ειδικότητα των Ελλήνων, όμως και οι Ισπανοί δεν πάνε πίσω στον τομέα. Στην Ισπανία θα βρείτε πολλούς αμπελώνες και κτήματα με ελιές, οπότε μπορείτε να δοκιμάσετε. Βέβαια, καλό θα ήταν να ρωτήσετε πρώτα για την αποφυγή παρεξηγήσεων!

Δωρεάν τέχνη


Στη Βαρκελώνη βρίσκεται το Μουσείο του Πικάσο, όπου μπορείτε να μπείτε δωρεάν (σε συγκεκριμένες μέρες της εβδομάδας) και να απολαύσετε τα μοναδικά έργα του Ισπανού ζωγράφου από κοντά. Επίσης, ένα άλλο μουσείο που έχει ελεύθερη είσοδο σε ορισμένες μέρες είναι το Reina Sofia της Μαδρίτης. Για τις μέρες αυτές συμβουλευτείτε τις ιστοσελίδες των αντίστοιχων μουσείων.

Δωρεάν διαδρομές


Στο πανέμορφο εθνικό πάρκο Σιέρα Νεβάδα μπορείτε να απολαύσετε το τοπίο και τα ψηλότερα βουνά της Ισπανίας χωρίς καμιά απολύτως χρέωση. Το πάρκο, που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την κοντινή (και κοσμική) Μαρμπέλα, διαθέτει καταφύγια για τους οδοιπόρους τα οποία διατίθενται δωρεάν.

Δωρεάν ντομάτες


Ό,τι γνώμη κι αν έχετε για τη γεύση του κόκκινου καρπού, είναι σίγουρο ότι θα λατρέψετε το φεστιβάλ La Tomatina in Buñol στη Βαλένθια τον Αύγουστο. Γιατί; Μα επειδή θα μπορείτε να πάρετε όσες ντομάτες θέλετε τελείως δωρεάν, ή, ακόμη καλύτερα, να τις εκτοξεύσετε εναντίον των άλλων, μιας και η εκδήλωση είναι ουσιαστικά μια μεγάλη μάχη με ντομάτες.

newsbeast.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top