Είναι αλήθεια πως ο μόνος τρόπος να μάθουμε να μην ξεχνάμε κάτι πριν φύγουμε, είναι να το ξεχάσουμε και να βιώσουμε την έλλειψή του, η οποία συνδυάζεται πάντοτε με μια δυσάρεστη εμπειρία. 

Στο άρθρο αυτό, λοιπόν, συγκεντρώσαμε ορισμένα αντικείμενα που αποδεικνύονται απαραίτητα για κάθε ταξίδι, προκειμένου να αποφύγετε τέτοιες δυσάρεστες εμπειρίες και ελλείψεις!



Χάρτες
Το ξέρουμε, φαντάζει αυτονόητη επισήμανση, αλλά θυμηθείτε πόσες φορές θεωρήσαμε πως το GPS του αυτοκινήτου θα είναι αλάνθαστο ή ότι θα μπορούμε να έχουμε πρόσβαση στο ίντερνετ όπου κι αν βρισκόμαστε, και τα πράγματα δεν πήγαν όπως περιμέναμε. Εξοπλιστείτε λοιπόν με χάρτες της περιοχής όπου πηγαίνετε, γιατί, όπως και να το κάνουμε, μόνο οι πραγματικοί λάτρεις της περιπέτειας θα έβρισκαν απολαυστικό να χαθούν νυχτιάτικα σε ερημικούς χωματόδρομους. 



Πολυφορτιστής
Στις μέρες μας είναι πολύ εύκολο να ξεχάσουμε να πάρουμε μαζί μας κάποιον φορτιστή, ειδικά τώρα που περιτριγυριζόμαστε από πολλούς διαφορετικούς υποδοχείς για διάφορες συσκευές (λάπτοπ, tablet, κινητό και τα συναφή). Επίσης, πολλές φορές γυρίσαμε από διακοπές και αντιληφθήκαμε πως αφήσαμε ένα φορτιστή στο ξενοδοχείο – και πρέπει να τον αγοράσουμε και πάλι. Ωστόσο, ένας πολυφορτιστής, σε συνδυασμό με υποδοχέα για πρίζες και αυτοκίνητα θα λύσει το πρόβλημα και θα μας απαλλάξει από πολλές δύσκολες καταστάσεις.



Τιρμπουσόν-ανοιχτήρι 

Είναι εξαιρετικά σπάνιο, σε οποιοδήποτε ξενοδοχείο, να μας προσφερθεί αυτό το απλούστατο εργαλείο και είναι πολύ χρήσιμο για διάφορες καταστάσεις. Σίγουρα θα μας απαλλάξει από το κουραστικό και ριψοκίνδυνο άνοιγμα φελλού με το μαχαίρι (και κατά συνέπεια από τη γεύση του φελλού στο κρασί μας, αφού κατά πάσα πιθανότητα το πώμα θα πέσει μέσα στο μπουκάλι).

Αντικουνουπικό σπρέι 
Συνήθως, το σπρέι που θα βρούμε στο πρώτο κατάστημα τουριστικών ειδών έξω από το αεροδρόμιο θα είναι μάλλον ακατάλληλο – και ίσως να έχει υψηλά επίπεδα τοξικότητας. Καλό θα ήταν να προμηθευόμαστε εκ των προτέρων το αντικουνουπικό σπρέι της επιλογής μας, που γνωρίζουμε την αποτελεσματικότητά του και δεν είναι βλαβερό για το δέρμα μας.

Συνάλλαγμα 

Είναι ευκολότερο να προμηθευτούμε συνάλλαγμα στο αεροδρόμιο παρά σε κάποιο πιστωτικό ίδρυμα στην πόλη. Επίσης, αν φεύγουμε για προορισμό του εξωτερικού καλό θα ήταν να ενημερώσουμε την τράπεζά μας για να αποφύγουμε ανεπιθύμητες καταστάσεις και ενδεχόμενο μπλοκάρισμα του λογαριασμού μας.



Σετ για πικνίκ 

Όχι και τόσο απαραίτητο αλλά σίγουρα ανταποδοτικό. Το σετ για πικνίκ θα αποδειχθεί ιδιαίτερα χρήσιμο σε μέρη με όμορφη θέα και καλό καιρό. Δε χρειάζεστε τίποτα άλλο πέραν των κλασικών αντικειμένων, δηλαδή ποτήρια, πιάτα, θερμός, τάπερ και ενός μεγάλου τραπεζομάντηλου για να στρώσετε στο έδαφος.



Χαρτί υγείας
Όχι, η τουαλέτα στην οποία ίσως βρεθούμε δε θα είναι σίγουρα εξοπλισμένη με χαρτί υγείας – και το πρόβλημα είναι πως θα το αντιληφθούμε τη στιγμή που δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι γι’ αυτό. Θα είναι φρόνιμο λοιπόν να έχουμε μαζί μας χαρτί υγείας ( ή και μωρομάντηλα, για περισσότερη καθαριότητα).

newsbeast.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top