Την ώρα που ο πρωθυπουργός της Αγγλίας, Ντέιβιντ Κάμερον ανακοίνωσε την Τρίτη ότι κάθε ιδιώτης που είχε πρόσβαση σε διαδικτυακό πορνό δε θα μπορεί πλέον να βλέπει, εκτός και αν ζητήσει να του επιτρέπεται η…
είσοδος, και πολλοί πανηγυρίζουν για αυτό τον περιορισμό, χαρακτηρίζοντάς τον επιτυχή, η Dr Brooke Magnanti έρχεται να αφήσει το δικό της στίγμα.

Η επιστήμονας και συγγραφέας, της οποίας η αληθινή ταυτότητα αποκαλύφθηκε το Νοέμβριο του 2009, μιας και ως τότε ήταν γνωστή με το ψευδώνυμο Belle de Jour, έγραψε στην εφημερίδα The Telegraph: «Γενικά επικρατεί η ιδέα ότι μόνο οι άντρες παρακολουθούν πορνό και ειδικά σκληρό πορνό. Όμως, φαίνεται ότι αυτό είναι κάτι που αρέσει και στις γυναίκες, μιας και είναι και εκείνες ανάμεσα σε όσους αναζητούν  hardcore ταινίες».

Μάλιστα, συνεχίζει εξηγώντας ότι οι γυναίκες δεν αναζητούν μόνο hardcore σκηνικά μόνο σε ταινίες, όπως οι Πενήντα αποχρώσεις του γκρι, αλλά και σε online ταινίες.

Αποκάλυψε ακόμα ότι ενώ στην Google όροι, όπως «πορνό» και «Playboy» είναι πιο πιθανό να έχουν εισαχθεί από άνδρες παρά από γυναίκες, ωστόσο, γενικές λέξεις όπως «sex», είναι εξίσου πιθανό να αναζητούνται και από τα δύο φύλα, ενώ λέξεις όπως «ενήλικο σεξ», «ελεύθερο σεξ» και «cyber sex» γράφονται συνήθως από γυναίκες!

Υποστήριξε ακόμα ότι οι έρευνες καταδεικνύουν το βαθμό στον οποίο το Διαδίκτυο έχει βοηθήσει στην κατάρριψη τους στίγματος από τις γυναίκες που αναζητούν και βλέπουν πορνό.

«Το γεγονός ότι οι γυναίκες χρησιμοποιούν επίσης το πορνό δεν είναι κάτι που ακούγεται πολύ – είναι πολύ πιο πιθανό να ακούσει κανείς στατιστικά στοιχεία σχετικά με τον αριθμό 12χρονων παιδιών που βλέπουν πορνό από ό,τι ενηλίκων γυναικών, ακόμη και αν η τελευταία αυτή κατηγορία είναι σαφώς πιο μεγάλη από την πρώτη», προσέθεσε.

Η Dr Magnanti έγραψε το κείμενό της αυτό, ως απάντηση στην κίνηση του Cameron να προσωρήσει σε αυτό το μέτρο προκειμένου να προστατευτούν τα παιδία από αυτές της «δηλητηριώδεις» ιστοσελίδες που «διαβρώνουν την παιδικότητά».

protothema.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top