Ισχυρό πλήγμα στα κυκλώματα εισαγωγής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών επέφερε η επιχείρηση της Δίωξης Ναρκωτικών η οποία ανακάλυψε περισσότερα από 500 κιλά... κοκαΐνης, τα 240 εκ των οποίων βρέθηκαν σε αποθήκη στου Ρέντη σε φορτίο που μετέφερε μπανάνες.


Το ιστορικό της υπόθεσης ξεκίνησε την Κυριακή 21 Ιουλίου, όταν έμπορος οπωροκηπευτικών στη Ρόδο, που περίμενε φορτίο με μπανάνες, ανακάλυψε στο εσωτερικό του κοντέινερ 240 κιλά κοκαΐνης. Επειτα ειδοποίησε την Αστυνομία και τέθηκε σε εφαρμογή μεγάλη επιχείρηση για να εντοπιστεί το κύκλωμα ναρκωτικών.

Οι έρευνες της Υπηρεσίας Ναρκωτικών, σε συνεργασία με Περιφερειακές Υπηρεσίας Ασφαλείας, οδήγησαν τους αστυνομικούς σε μία μεγάλη εισαγωγική εταιρεία οπωροκηπευτικών που εδρεύει στου Ρέντη. Από τα πρώτα στοιχεία δεν προκύπτει ανάμειξη της εταιρείας, η οποία δραστηριοποιείται στην εισαγωγή μπανάνας από τη Λατινική Αμερική.

Το φορτίο με την κοκαΐνη κρυμμένη σε μπανάνες εστάλη από την Κολομβία και πριν έρθει στη χώρα σταμάτησε στην Ιταλία. Αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών εκτιμούν πως στην Ιταλία μπορεί να έγινε λάθος στη μεταφόρτωση των κοντέινερ ή να μην πρόλαβαν οι ιδιοκτήτες να τα αφαιρέσουν πριν ξεκινήσουν για την Ελλάδα.

Σύμφωνα με τα πιθανά σενάρια, φαίρεται ο αποστολέας να τα έστειλε σε κύκλωμα ναρκωτικών στην Ιταλία, χρησιμοποιώντας ελληνικές παραγγελίες, αλλά στη γειτονική χώρα να μην κατάφεραν οι παραλήπτες των ναρκωτικών να τα ξεφορτώσουν.

sofokleousin.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top