Η εργασία σε νυχτερινή βάρδια μπορεί να υπονομεύει τη γονιμότητα των γυναικών, σύμφωνα με μία νέα μελέτη, που δείχνει ότι η δουλειά αυξάνει κατά 80% τον κίνδυνο υπογονιμότητας.

-->
Η μελέτη, που πραγματοποιήθηκε από επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Σάουθαμπτον, έδειξε επίσης πως κάθε ακατάστατο ωράριο εργασίας συνοδεύεται από αυξημένο κίνδυνο αποβολής, ακανόνιστων εμμήνων ρύσεων και υπογονιμότητας, σε σύγκριση με το σταθερό ωράριο 9-5.

Οι εργαζόμενες σε βάρδιες, έχουν διπλάσιες πιθανότητες να είναι υπογόνιμες, δηλαδή να μην κατορθώσουν να συλλάβουν έπειτα από έναν χρόνο συστηματικών προσπαθειών.

Αντίστοιχα, κάθε ωράριο πλην του σταθερού πρωινού οκταώρου, φάνηκε να αυξάνει κατά 20% τις πιθανότητες ακατάστατου έμμηνου κύκλου, ενώ οι αποβολές αυξάνονταν κατά 33%.

Ειδικά οι γυναίκες που εργάζονται μόνο νύχτα, έχουν κατά 80% περισσότερες πιθανότητες να μην μείνουν έγκυοι με φυσικό τρόπο.

zougla.gr

1 σχόλια:

  1. Δυστυχώς ο τρόπος ζωής κυρίως στις πόλεις και σήμερα που όλοι ψάχνουμε να βρούμε εργασία όπου νάνε, θα μας κάνει όλους ανίκανους στο τέλος είτε από τις ανθυγιεινές συνθήκες εργασίας είτε από τα περίεργα ωράρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top