Η αντάρτισσα με το παρατσούκλι «Γκεβάρα» είναι από τους φονικότερους αντικαθεστωτικούς! Η πρώην δασκάλα μετατράπηκε σε ελεύθερο σκοπευτή παίρνοντας εκδίκηση από τις ...
δυνάμεις του Άσαντ για τη δολοφονία των παιδιών της.

Με περιποιημένα φρύδια, δερμάτινες μπότες με τακούνι και χρυσό βραχιόλι, η «Γκεβάρα» είναι το τελευταίο άτομο που θα περίμενες να δεις στην άλλη πλευρά της κάννης, καταμεσής του αιματοβαμμένου εμφυλίου της Συρίας.

Κι όμως, η παλαιστίνια πρώην δασκάλα απολαμβάνει σήμερα εξαιρετικής φήμης στους δρόμους της μεγαλύτερης πόλης της Συρίας, με τους αντάρτες να την αποκαλούν «γυναίκα-εκτελεστή»!

Η «Γκεβάρα» περνά τη μέρα της κρυμμένη σε χαλάσματα και ερείπια κτιρίων περιμένοντας υπομονετικά τον εχθρό: τις κυβερνητικές στρατιωτικές δυνάμεις που είναι πιστές στο καθεστώς Άσαντ.

Παρά το γεγονός ότι ο αντισυμβατικός και επικίνδυνος ρόλος της σε μια συντηρητική μουσουλμανική κοινωνία δεν λογίζεται ως ενδεικνυόμενος τρόπος συμπεριφοράς μιας γυναίκας, η εκτελεστής διαθέτει ήδη τη δική της ομάδα ανταρτών, αποτελούμενη από 30 μαχητές, την ώρα που έχει αναλάβει εκτεταμένη δράση στα πολεμικά τεκταινόμενα της χώρας.

«Μου αρέσει να πολεμάω. Όταν βλέπω φίλο μου στην katiba [ομάδα ανταρτών] να σκοτώνεται, νιώθω ότι πρέπει να πιάσω το όπλο μου και να πάρω εκδίκηση», δηλώνει η 36χρονη χαροκαμένη μητέρα, που είδε τα δυο της παιδιά -τη 10χρονη κόρη και τον 7χρονο γιο της- να σκοτώνονται από αεροπορική επιδρομή του καθεστώτος Άσαντ λίγους μήνες πριν.

Η «Γκεβάρα» νιώθει πλέον υποχρεωμένη να σκοτώνει κυβερνητικούς στρατιώτες, περιμένοντας κρυμμένη για ώρες να αποχωρήσουν οι πολίτες από τους δρόμους και να αντικατασταθούν από δυνάμεις του στρατού. «Σε κάνει να νιώθεις καλά. Όταν πετυχαίνω κάποιον, φωνάζω “ναι!”», δηλώνει η ατρόμητη αντικαθεστωτική.

Ο πρώτος της γάμος έφτασε μάλιστα στο τέλος του επειδή ο σύζυγός της δεν ήταν αρκετά «επαναστατικός», με την ίδια να απειλεί να εγκαταλείψει και τον δεύτερο σύζυγό της, τον ηγέτη της αντάρτικης ομάδας της, όταν αυτός αρνήθηκε να της επιτρέψει να πολεμήσει.

Ο αριθμός των θυμάτων της δεν είναι γνωστός, καθώς μέσα στις ταραχές δεν είναι εύκολο να διακρίνει αν έπληξε θανάσιμα τον στόχο της, η «Γκεβάρα» είναι πάντως ενεργό μέλος της αντικαθεστωτικής επανάστασης και η πλέον επικίνδυνη γυναίκα στον αγώνα της δοκιμαζόμενης χώρας... 




eglimatikotita.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top