Οκτώ χρόνια νωρίτερα θα είχε τελειώσει το κυνηγητό για τον Οσάμα Μπιν Λάντεν
, αν ένας πακιστανός τροχονόμος είχε καταλάβει ότι ο άνθρωπος που σταμάτησε για παράβαση του...
ορίου ταχύτητας, ήταν ο πιο περιζήτητος τρομοκράτης στον κόσμο.
-->

Σύμφωνα με μία έκθεση που συνέταξαν οι πακιστανικές αρχές, σχετικά με το πώς ο Μπιν Λάντεν έζησε ανενόχλητος για περίπου μία δεκαετία στο Πακιστάν, μία χώρα που θεωρείται σύμμαχος των ΗΠΑ στην περιοχή, η τροχαία τον είχε σταματήσει μεταξύ 2002 και 2003, στην περιοχή της Κοιλάδας Σουάτ.

Η σύζυγος ενός από τους φρουρούς του Λάντεν, η Μαριάμ, περιέγραψε ότι συχνά έκαναν με το αυτοκίνητο επισκέψεις στο κοντινό παζάρι. Σε μία τέτοια περίσταση, ένας αστυνομικός της τροχαίας σταμάτησε το όχημά τους καθώς έτρεχαν υπερβολικά, ωστόσο - όπως είπε η ίδια - ο σύζυγός της "διευθέτησε" γρήγορα το ζήτημα.

Σε γενικές γραμμές η έκθεση αποτελεί κόλαφο για τις πακιστανικές υπηρεσίες, καθώς διαπιστώνεται "εγκληματική αμέλεια και ανικανότητα σε όλα τα επίπεδα", ενώ για τον μη εντοπισμό του κρησφύγετου του Μπιν Λάντεν σημειώνει ότι είναι απορίας άξιο, πώς "η γειτονιά, οι τοπικοί αξιωματούχοι, η αστυνομία και οι αρχές ασφαλείας" δεν πρόσεξαν ότι στο συγκρότημα του Αμποταμπάντ ζούσε ο ίδιος και η οικογένειά του.

nooz.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top