Ενα μωρό – θαύμα, όπως το αποκαλούν, γεννήθηκε στη Ρωσία και σύσσωμος
ο Μουσουλμανικός κόσμος της χώρας σπεύδει για να το προσκυνήσει.


Το μωρό άρχισε να παρουσιάζει ξαφνικά στο κορμάκι του αποσπάσματα από το Κοράνι, με αποτέλεσμα χιλιάδες άνθρωποι να περιμένουν στην ουρά κάτω από τον καυτό ήλιο, για να προσκυνήσουν τον μικρό Αλί Γιακουμπόβ, του οποίου τα σημάδια εμφανίζονται και εξαφανίζονται κάθε λίγες μέρες.
Τα σημάδια που εμφανίζονται στο σωματάκι του παιδιού έχουν ροζ ανοιχτό χρώμα και γράφουν σε τέλεια αραβική γραφή «Να είστε ευγνώμονες προς τον Αλλάχ».
Οι γονείς του μωρού λένε πως ο μικρός Αλί εμφάνισε για πρώτη φορά τα σημάδια όταν ήταν μόλις 5 εβδομάδων. Στη συνέχεια άρχισαν σιγά σιγά να εμφανίζονται λέξεις σε διάφορα σημεία του σώματός του. Ισχυρίζονται ότι όταν αυτό συμβαίνει το μωρό κλαίει, δεν αισθάνεται καλά, ανεβάζει πυρετό και ότι τα σημάδια συνήθως εμφανίζονται κάθε Δευτέρα, Πέμπτη και Παρασκευή.

 Οι γιατροί που στην αρχή εξέτασαν το παιδί δεν μπόρεσαν να δικαιολογήσουν αυτό που συμβαίνει. Πολλά ειπώθηκαν. Από το ότι είναι μία απλή αλλεργία, μέχρι το ότι ίσως κάποιος τα γράφει στο παιδί για να κερδίσει χρήματα.
Ο Μουσουλμανικός κόσμος όμως πίστεψε ότι πρόκειται για ένα παιδί θαύμα. «Είναι ένα σημάδι προκειμένου να σταματήσουν οι εξεγέρσεις και οι εντάσεις», έλεγαν οι πιστοί.
Τελικά η εξήγηση που έδωσαν οι ειδικοί, ήταν αρκετά διαφορετική και ... σοκαριστική!
Αυτό που συμβαίνει στον μικρό Αλί είναι ότι πάσχει από μια σπάνια ασθένεια του δέρματος η οποία ονομάζεται δερματογραφική κνίδωση και συμβαίνει στο 4-5 % των ανθρώπων. Το δέρμα είναι ευαίσθητο και όταν τριφτεί με κάποιο αντικείμενο αντιδρά.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, αν κάτι έρθει σε επαφή με το δέρμα και τριφτεί πάνω του, θα έχει σαν αποτέλεσμα την αλλεργική αντίδραση η οποία εκτός από τα σημάδια που προκαλούνται από το αντικείμενο, δημιουργεί και έντονη φαγούρα. Αυτό κρατάει για περίπου 20 με 30 λεπτά και σε ακραίες περιπτώσεις για μερικές μέρες.
Οι ειδικοί αποφάνθηκαν ότι η μητέρα του παιδιού προκαλεί όλα αυτά τα σημάδια, τρίβοντας πάνω του αποσπάσματα από το Κοράνι, αναγκάζοντάς το να υποφέρει από κνησμό και πυρετό λόγω της αλλεργίας του για να καταφέρει να τραβήξει την προσοχή του κόσμου.

www.mothersblog.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top