Την πρωτότυπη εκδίκησή του πήρε ο καλλιτέχνης DS στο Λονδίνο, εκνευρισμένος μετά την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου να σβηστεί το σχέδιο του από δρόμο.

Ο 28χρονος καλλιτέχνης ζωγράφισε το καρτούν "Bad Kitty" σε έναν τοίχο του Ίσλινγκτον στο Λονδίνο το Μάιο, ωστόσο 8 ώρες μετά τη δημιουργία, είδε ότι κάποιος υπάλληλος είχε σταλεί για να το σβήσει.
Ο DS δεν έμεινε με σταυρωμένα χέρια αφού αποφάσισε να καταγράψει τον άνθρωπο που έσβηνε τον γκράφιτι κάνοντας τον ίδιο γκράφιτι στον τοίχο, λίγες μέρες αργότερα. Το περίεργο είναι πως όπως αναφέρει η Daily Mail, το νέο δημιούργημά παραμένει στη θέση του μέχρι και σήμερα.
"Το πρώτο κομμάτι Bad Kitty, το έφτιαξα πέρσι και το δεύτερο τον περασμένο Μάιο. Όταν το έσβησαν, η αντίδρασή μου ήταν λίγο διαφορετική απ' ό,τι συνήθως. Ξέρω ότι συνήθως ένα γκράφιτι, μπορεί να σβηστεί εν μέρει ή να αλλοιωθεί. Είναι μέρος του παιχνιδιού. Μπορείτε να φανταστείτε την οργή μου όταν έμαθα ότι θα το έσβηναν τελείως με απόφαση δημοτικού συμβουλίου" δήλωσε ο καλλιτέχνης.
Μάλιστα, μίλησε αρκετά δηκτικά και για τον Banksy, λέγοντας ότι αυτόν τον προστατεύουν, ενώ καλλιτέχνες με καλύτερη τεχνική, είναι κυνηγημένοι.
Πάντως όπως δήλωσε εκπρόσωπος του δημοτικού συμβουλίου του Ίσλινγκτον, αναφέροντας τους λόγους για τους οποίους σβήνονται τα γκράφιτι: "Οι λογοι είναι τρεις. Είτε επειδή είναι προσβλητικά, είτε επειδή βρίσκονται σε τοίχο που ανήκει στο δήμο, είτε επειδή βρίσκονται σε ιδιωτική περιουσία και ο ιδιοκτήτης έχει ζητήσει την αφαίρεσή τους".



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top