Είμαστε άνθρωποι και αυτό και μόνο μας κάνει ατελείς. Ατελείς γιατί προσπαθούμε καθημερινά να εξισορροπήσουμε δυνάμεις και χαρακτηριστικά αλληλοσυγκρουόμενα μέσα μας.Δεν πρέπει να βλέπουμε τους εαυτούς μας και τους άλλους σαν τέρατα και να κάνουμε επιλογές , συναισθηματικές και μη, σε καταστάσεις έντονου στρες, προσωπικής ανασφάλειας και απογοήτευσης.Θυμηθείτε, οι τύψεις δεν είναι ο καλύτερος σύμβουλος. Ούτε ο θυμός, ούτε η αυτοαπόρριψη.
Και φυσικά , πρέπει επιτέλους να μάθουμε μια αλήθεια που πια είναι ευρέως γνωστή στην επιστημονική κοινότητα αλλά και στα πεδία αυτογνωσίας. Όταν μας φταίει κάτι ή κάποιος έξω από μας, πρέπει να στρέψουμε την προσοχή μας μέσα μας και να ρωτήσουμε τον εαυτό μας σε απόλυτη ηρεμία, χωρίς επίκριση, αλλά με κατανόηση, τι ακριβώς έχουμε. Τίποτα δεν θα μπορούσε να μας αναστατώσει αν μέσα μας είμαστε σε απόλυτη αρμονία με αυτό που είναι. Αυτό που υπάρχει στο τώρα.
Σκεφτείτε τώρα όταν κάποια στιγμή ,ολόκληρη η ανθρωπότητα, καταφέρει να βρεθεί σε απόλυτη αρμονία και αυτόεπίγνωση. Πόσο όμορφος θα είναι ο κόσμος μας. Οι ασθένειες (α στερητικό και σθένος ), θα εκλείψουν μαζί και η φτώχια, η εκμετάλλευση, η δυστυχία, ο πόλεμος, η έχθρα. Όλα τα σημάδια της παρανοικής και άκρως επιθετικής κατάστασης στην οποία ζούμε τον περισσότερο καιρό. Γιατί είμαστε ανισόρροποι. Γιατί λειτουργούμε με θυμό. Γιατί ΜΕΣΑ μας, νιώθουμε ανασφάλεια, φόβους, επίκριση, έλλειψη αγάπης, έλλειψη αποδοχής, έλλειψη ικανότητας, ανεπαρκείς. Και αυτό που κάποιοι άλλοι μας έκαναν να νιώσουμε, συνεχίζουμε να το επιβάλουμε στον εαυτό μας και στην συνέχεια να το προβάλουμε στους γύρω μας. Μην τα πούμε όλα σήμερα, δείτε σε πρώτη φάση εφτά κακές συνήθειες που μπορούμε να αποβάλουμε απ´την ζωή μας.
1.Να πιστεύετε ότι αυτό που ακούτε στην Τηλεόραση είναι και η πραγματικότητα: Όχι φυσικά, δεν είναι η πραγματικότητα. Είναι η αντίληψη της πραγματικότητας που δημιουργεί φόβο για τις μάζες, προϋποθέσεις υποταγής και συμβιβασμού, περιοριστικά πιστεύω και δύναμη και πλούτο για τους λίγους.
2.Να θεωρείται πως δεν μπορείτε εσείς να αλλάξετε τα πράγματα: Το σίγουρο είναι πως μόνον ΕΣΕΙΣ μπορείτε να αλλάξετε την ΔΙΚΗ σας πραγματικότητα. Μόνο ο ΚΑΘΕΝΑΣ μας είναι δυνατόν να ΑΛΛΑΞΕΙ την δική του πραγματικότητα. Όσοι περισσότεροι το καταλάβουμε αυτό, τόσο περισσότερη θετική ενέργεια αλλαγής θα ξεχειλίσει τη ζωή μας.
3.Να πιστεύετε πως υπάρχει αδιέξοδο , πως έχετε κολλήσει: Το μοναδικό αδιέξοδο
που υπάρχει είναι ένα κλειστό μυαλό. Κανένα άλλο. Ανοίξτε το μυαλό σας στις δυνατότητες , στις προοπτικές. Ρωτήστε τον εαυτό σας "Τι θα έκανα αν δεν φοβόμουν ότι μπορεί να αποτύχω;". Και αρχίστε να γράφετε τις απαντήσεις, τις εναλλακτικές οδούς. Τους διαφορετικούς δρόμους. Και μετά ρωτήστε τη καρδιά σας "Ποιος από αυτούς τους δρόμους έχει περισσότερη αγάπη για εμένα και για όσους εμπλέκονται" . Και θα λάβετε τις απαντήσεις.
4.Να θεωρήσετε πως αυτό που είστε προσδιορίζεται από αυτά που κατέχετε: Δηλαδή πως αυτό που προσδιορίζει την ΑΞΙΑ σας , είναι τα υλικά αγαθά που έχετε αποκτήσει ή τα χρήματα που έχετε συσσωρεύσει. Μα μισό λεπτό, είναι ή δεν αλήθεια ότι ερχόμαστε σε αυτό τον κόσμο , και φεύγουμε από αυτόν χωρίς τίποτα; Ωραία, άρα γιατί αυτά που θα αποκτήσουμε αλλά δεν μπορούμε να πάρουμε μαζί μας να προσδιορίζουν την επιτυχία της ζωής που ζήσαμε; Είναι τρελό σωστά; Δεν είσαστε αυτά που έχετε , ΕΙΣΑΣΤΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ προσδιορίζουν οι αξίες σας. και η επιδίωξη της πραγματικής σας αποστολής. Υπάρχουν δύο δρόμοι: Ο ένας που λέει ΕΧΩ -ΚΑΝΩ ΕΙΜΑΙ -δηλαδή αυτά που έχω και αυτά που κάνω προσδιορίζουν αυτό που είμαι, και ο άλλος ο πνευματικός δρόμος της αλήθειας που λέει ΕΙΜΑΙ-ΚΑΝΩ-ΕΧΩ, δηλαδή αυτό που είμαι με οδηγεί σε αυτά που κάνω και σε αυτά που θα έχω.
5.Να θεωρήσετε πως αυτό που είστε καθορίζετε από το τι πιστεύουν οι άλλοι: Το τι πιστεύουν οι άλλοι αφορά τους ίδιους και όχι εσάς. Γιατί αν δεν είναι έτσι, τότε θα κάνετε διαρκώς αυτό που θέλουν οι άλλοι για να σας εγκρίνουν. Θα ζείτε μέσα από την αποδοχή των άλλων Και όταν το κάνετε και αλλάξουν γνώμη , τι θα κάνετε και ποιος θα είστε; Δεν πρέπει να σας ενδιαφέρει αυτό που οι άλλοι θέλουν αλλά αυτό που ΕΣΕΙΣ θέλετε για τη ζωή σας και για τους ανθρώπους που αγαπάτε. Και αν οδηγείστε στις επιλογές σας από αγάπη και ακεραιότητα, τότε δεν θα κάνετε λάθος.
6.Να θεωρείτε πως πρέπει να ευχαριστείτε τους πάντες: Αυτό είναι αδύνατον. Πάντα θα υπάρχει κάποιος που θα δυσαρεστείται από μια απόφαση , μια επιλογή σας. Το να λέτε ΝΑΙ σε όλους, είναι η χειρότερη επιλογή, γιατί έτσι εκχωρείτε σε όλους το τιμόνι της ζωής σας, η οποία πλέον δεν πάει πουθενά. Μοιάζει σαν το αυτοκίνητο που όλοι οι επιβάτες έχουν ένα τιμόνι στη διάθεση σας, γκάζι , φρένο και κιβώτιο ταχυτήτων στη διάθεση τους και διαφορετικούς προορισμούς ο καθένας. Φανταστείτε πως θα πήγαινε αυτό το αυτοκίνητο. Είμαι σίγουρος πως δεν θα θέλατε να πηγαίνει έτσι και η δική σας ζωή.
7.Να πιστεύετε πως είστε μόνος: Σε τίποτα, κανείς δεν είναι μόνος. Είμαστε όλοι μέρος ΕΝΟΣ, και το ΕΝΑ είναι μέρος όλων. Η πηγή δημιουργίας μας ενυπάρχει μέσα στον καθένα, και μέσα από αυτήν συνυπάρχουμε σε κάθε τι. Προσελκύουμε με την σκέψη μας και με τα συναισθήματα μας. Ζητάμε τη βοήθεια, και πάντα θα την έχουμε. Ποτέ δεν είμαστε μόνοι και σε τίποτα. Αλλά και πάλι, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν αυτοκαθοριζόμαστε. ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ.
Αυτές οι 7 συμπεριφορές είναι καθοριστικές για να πάρετε τη ζωή σας στα χέρια σας.
ΕΦΑΡΜΟΓΗ
Κάθε μέρα της εβδομάδας , κάντε ΜΙΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ, στόχο σας. Εφαρμόζετε σαν κυρίαρχη στάση της ημέρας αυτή τη συμπεριφορά. Και το βράδυ κάνετε τον απολογισμό σας. Καταγράφετε τις περιπτώσεις που εφαρμόσατε αυτή τη συμπεριφορά και πως αυτό επέδρασε στη ζωή σας σήμερα.
ΘΕΤΙΚΗ ΔΙΑΤΥΠΩΣΗ
Μιας και κάποιος τους βοηθά καλύτερα η θετική διατύπωση να οι 7 Αρχές διατυπωμένες θετικά
1.Αυτό που ακούω στην Τηλεόραση δεν είναι η πραγματικότητα.
2.Μπορώ να αλλάξω τα πράγματα.
3.Δεν υπάρχει κανένα αδιέξοδο, δεν κολλάω σε τίποτα.
4.Αυτό που είμαι δεν προσδιορίζεται από αυτά που κατέχω.
5.Αυτό που είμαι δεν προσδιορίζεται από αυτό που πιστεύουν οι άλλοι.
6.Δεν πρέπει να ευχαριστώ τους πάντες.
7.Δεν είμαι ποτέ και σε τίποτα μόνος.
Ωραία λοιπόν.. Εφαρμόστε με τη μέθοδο που σας περιέγραψα τις 7 αρχές (μια κάθε μέρα), και κρατήστε ένα ημερολόγιο .


Periergaa

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top