Έρευνα έδειξε ότι οι άντρες νιώθουν μεγαλύτερη σιγουριά για το σώμα τους στην ηλικία των 28 και μετά η αυτοπεποίθηση τους πέφτει σταθερά. 
-->
Θα εκπλαγείτε μάλλον αν μάθετε ότι, όπως και οι γυναίκες, έτσι και οι άντρες είναι γενικά δυσαρεστημένοι από το σώμα τους.
Οι άντρες δεν είναι όπως παλιά και όσα ξέραμε για την εικόνα του αρσενικού εξελίσσεται ανάλογα με την εποχή και αυτό που θέλουν ο ιγυναίκες. Στα 28 φαίνεται να είμαστε πιο ευχαριστημένοι από την εικόνα μας ωστόσο μπαίνοντας στην δεκαετία των 30 ο μεταβολισμός πέφτει και αρχίζουμε να παίρνουμε βάρος πιο εύκολα.
Όπως κι αν νιώθεις για το σώμα σου, το μόνο σίγουρο είναι ότι ανήκεις και εσύ σε μία από τις 7 κατηγορίες. Σε ποια όμως;
  • Το νάτσο
Οι 7 βασικοί τύποι σώματος του άνδρα (2)
Οι περισσότεροι θα θέλαμε να ανήκουμε σε αυτήν την κατηγορία γιατί θεωρούμε ότι έχει την μεγαλύτερη πέραση στις γυναίκες.
Είναι το κλασσικό τρίγωνο κορμί με φαρδιές πλάτες και λεπτή, γυμνασμένη μέση. Μπορεί να το θαυμάζουμε ωστόσο μόνο ένας στους 20 θεωρεί πως ανήκει σε αυτόν τον τύπο σώματος.
Διάσημος άντρας nacho: Ο αθλητής των καταδύσεων Tom Daley.
  • Το αχλάδι
Οι 7 βασικοί τύποι σώματος του άνδρα (3)
Πολλοί περισσότεροι βλέπουν τον εαυτό τους να πέφτει σε αυτήν την κατηγορία, που γενικά είναι ένας μέσος όρος με περισσότερα κιλά στην κοιλιά.
  • Το αγγούρι
Οι 7 βασικοί τύποι σώματος του άνδρα (4)
Επίσης πολύ διάσημη και ζηλευτή κατηγορία, είναι ο τύπος που είναι αδύνατος αλλά όχι κοκκαλιάρης, και έχει αθλητικό κορμί. Διάσημος με αυτό το κορμί είναι ο David Beckham, με γραμμωμένο σώμα που δεν είναι όμως πολύ πρησμένος.
  • Το τούβλο
Οι 7 βασικοί τύποι σώματος του άνδρα (5)
Ο τύπος αυτός είναι τετράγωνος όπως το τούβλο, πλατύς παντού. Δεν είναι τόσο άσχημο όσο ακούγεται αφού στην κατηγορία για παράδειγμα ανήκει και ο Robbie Williams.
  • H τομάτα
Οι 7 βασικοί τύποι σώματος του άνδρα (6)
Δεν εννοούμε τις μικρές της Σαντορίνης, αλλά τις μεγάλες στρογγυλές, ώριμες ντομάτες. Μπορεί να ακούγεται συμπαθητική κατηγορία όμως καλό θα ήταν να χάσεις κανένα κιλό, εκτός αν είσαι ο Danny Devito, οπότε δεν έχει σημασία πως είσαι…
  • Ο χιονάνθρωπος
Οι 7 βασικοί τύποι σώματος του άνδρα (7)
Ο χαρούμενος, εορταστικός αλλά κυρίως χοντρούλης χιονάνθρωπος αποτελεί κατηγορία σωματότυπου που αντιπροσωπεύει λιγότερο από το 5% του αντρικού πληθυσμού. Είναι γεμάτος γύρω από την κοιλιά και το στήθος ενώ το σώμα του θυμίζει το σχήμα του αριθμού 8. Κλασικό παράδειγμα ο ράπερ Timbaland!
  • Το φασολάκι
Οι 7 βασικοί τύποι σώματος του άνδρα (8)
Στο άλλο άκρο βρίσκουμε τον πολύ αδύνατο που σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να φαίνεται κοκκαλιάρης, σε άλλες όμως το υποστηρίζει μια χαρά!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top