Ένα άκρως  εντυπωσιακό και πικάντικο πιάτο που φτιάχνεται πολύ εύκολα. Συνοδεύστε με πατάτες κομμένες σε κύβους, ελαφρώς βρασμένες και τηγανισμένες σε ελαιόλαδο μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.


--> από τον Ηλία Μαμαλάκη


Υλικά για 6 άτομα:

6 μερίδες κοτόπουλο  μπούτι ή στήθος

1 φλιτζανάκι  του καφέ ελαιόλαδο

1 φλιτζάνι  κόκκινο κρασί

αλάτι, πιπέρι


Για την κρούστα:

2 φλιτζάνια  γαλέτα

1 κουτ. σούπας  πιπέρι ροζ

1 κουτ. σούπας  πιπέρι μαύρο σε κόκκους

1 κουτ. σούπας  πιπέρι πράσινο

1 κουτ. σούπας  σπόρους από κύμινο

1 κουτ. γλυκού  πιπέρι καγιέν

1 νεροπότηρο  κόκκινο κρασί για το φούρνο

αλάτι


Αλατοπιπερώνετε τις μερίδες του κοτόπουλου. Σε ένα τηγάνι βάζετε το ελαιόλαδο και τις σοτάρετε τρεις τρεις μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν ένα απαλό, ρόδινο χρώμα. Τις βγάζετε και τις ακουμπάτε σε ένα μέτριο ταψί του φούρνου.
 
Ετοιμάζετε την κρούστα: Σε ένα μπολ ρίχνετε τη γαλέτα. Βάζετε στο μικρό μπλέντερ σας το ροζ, το πράσινο και το μαύρο πιπέρι, το κύμινο και το πιπέρι καγιέν. Τα χτυπάτε μέχρι να γίνουν σκόνη. Τα ρίχνετε μέσα στη γαλέτα και ανακατεύετε.
 
Πασπαλίζετε καλά τις μερίδες του κοτόπουλου με το πιπεράτο μίγμα της γαλέτας, αδειάζετε στον πάτο του ταψιού το κόκκινο κρασί και ψήνετε στους 180°C για 1 ώρα, μέχρι το κοτόπουλο να γίνει τραγανό.
 
Το σερβίρετε ζεστό σε πιατέλα. Συνοδεύετε με πατάτες τηγανιτές και μια ωραία ντοματοσαλάτα.




Φωτογραφία:

Βαγγέλης Πατεράκης


Food Styling:

Elena Jeffrey

0 comments:

Post a Comment

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top