Σκληραίνει τη στάση του ο Αντώνης Σαμαράς ένα 24ωρο πριν από την κρίσιμη συνάντηση των αρχηγών της τρικομματικής κυβέρνησης στο Μέγαρο Μαξίμου.
-->

Στην ομιλία του στο προσυνεδριακό συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στο Ναύπλιο ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε αποφασισμένος να μην κάνει ούτε βήμα πίσω και να μην ακυρώσει την πράξη νομοθετικού περιεχομένου για το κλείσιμο της ΕΡΤ.

Ο Αντώνης Σαμαράς ξεκαθάρισε ότι «δεν συμβιβαζόμαστε με τους βολεμένους και τα προνόμιά τους» αναφερόμενος στην ΕΡΤ ενώ άφησε σαφείς αιχμές κατά των κυβερνητικών του εταίρων, Ευάγγελου Βενιζέλου και Φώτη Κουβέλη για τη στάση που κράτησαν στο θέμα της ΕΡΤ.

«Είναι υποκρισία να μας λένε να κάνουμε πίσω. Να περικοπούν 2.000 θέσεις στο δημόσιο μέχρι τέλος Ιουνίου όλοι μαζί το υπογράψαμε. Αν κάναμε πίσω, τι θα πούμε; Ότι τους βολεμένους δεν τους αγγίζουμε αλλά θυσιάζουμε κάποιους άλλους;»

Επιτέθηκε και στον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας ότι « ο Τσίπρας έλεγε ότι η ΕΡΤ είναι ένα εργαλείο προπαγάνδας και τώρα θρηνεί» ενώ υποστήριξε ότι «όταν τελειώσει το εμπάργκο της ενημέρωσης κάποιοι θα αρχίσουν να ντρέπονται για τη στάση που έχουν κρατήσει».

Ο πρωθυπουργός τόνισε επίσης «ότι δεν μπορούμε να ζούμε με δανεικά και μνημόνια. Δεν μπορούμε να προχωρήσουμε αν κάποιοι πληρώνουν για όλα και κάποιοι τα γλιτώνουν όλα. Δεν υποστηρίζω τις μαζικές απολύσεις στο Δημόσιο αλλά έστω κάποιες απολύσεις πρέπει να γίνουν και στο Δημόσιο. Η Δημοκρατία δεν εκβιάζεται. Το κύμα των μεταρρυθμίσεων δεν ανακόπτεται. Αν τώρα κάναμε πίσω, ο τόπος θα έμπλεκε σε μεγάλες περιπέτειες» και αναφέρθηκε στο θέμα των πρόωρων εκλογών:

«Κάποιοι πιστεύουν αφελώς ότι θα μας εγκλωβίσουν στο δίλημμα των εκλογών. Το πραγματικό δίλημμα δεν είναι ποιος θα προκαλέσει τις εκλογές αλλά ποιος θα χρεωθεί το μπλοκάρισμα των μεταρρυθμίσεων. Εμείς πάντως όχι. Ποιος θα πάρει το βάρος της αστάθειας και της διακοπής της χρηματοδότησης της χώρας;

Πηγή: \ iefimerida.gr \

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top