Στη δουλειά, στο σπίτι, στη σχέση, στην παρέα, στην εξοχή. Το θέμα δεν είναι αν η γκρίνια είναι δικαιολογημένη (ένας άντρας όταν γκρινιάζει, όταν θυμώνει,όταν τα χώνει έχει πάντα δίκιο, μην επαναλαμβάνουμε θεμελειώδεις παραδοχές), αλλά κατά πόσο το...
1. Γκρινιάζει στον συνεργειατζή του που έχει μυριστεί ότι του πουλάει φούμαρα τεχνικά προβλήματα, λέγοντάς του “άγνωστες λέξεις” που κρύβονται κάτω από το καπό και το σασί, και έχει ψυλλιαστεί ότι τον κλέβει και στα ανταλλακτικά και κάθε φορά που πάει για ένα χαλασμένο φανάρι φεύγει με ρεκτιφιέ στη μηχανή μέχρι και (επί πληρωμή) γυάλισμα και τρόχισμα στα ζαντολάστιχα!
2. Γκρινιάζει στη γυναίκα του ή τη γκόμενά του που είναι επίσης γκρινιαρόγατα. Αν δεν γκρινιάξει εκεί σπίτι του δηλαδή που θα γκρινιάξει; Σε ξένο αχυρώνα; Άσε που την βλέπει και λίγο σάκο του μποξ, προπόνηση και εκτόνωση. Το μόνο που δεν σκέφτεται είναι ότι τίποτα από αυτά δεν είναι τζάμπα. Διότι, με τις γυναίκες, όλα εδώ πληρώνονται (ειδικά αν της έχεις ψήσει το ψάρι στα χείλη με τη γκρίνια!).
3. Γκρινιάζει στον συμπαίχτη του στο 5Χ5 διότι του λέει να δώσει πάσα κι αυτός δε δίνει. Του λέει να κάνει “γέμισμα” κι αυτός την κατεβάζει μοναχοφαγάς μόνος του. Του λέει να τον βρει για κεφαλιά στο ψηλοκρεμαστό κι αυτός σουτάρει απευθείας και τη στέλνει στα περιστέρια. Ε, μετά αυτός φταίει που γκρινιάζει; Δηλαδή δεν μπορούν κανείς τους να καταλάβει ότι ο ρόλος του είναι ό,τι και ο ρόλος του Μέσι στην Μπάρτσα, να περιμένει την σωστή πάσα να βάλει γκολ, να τελειώνουμε;
4. Γκρινιάζει στον προϊστάμενό του που δεν του δίνει ευκαιρίες να ανοίξει τα φτερά του, να φανεί η λεβεντιά του (μαζί και το ταλέντο του, αν έχει, γιατί η γκρίνια για επαγγελματική ευκαιρία δεν συνοδεύεται απαραίτητα από κρυμμένο-ταλαντούχο-golden-boy-επίπεδο-εργασίας). Αντ’ αυτού, ο προϊστάμενος πάει και πουσάρει κάτι δικά του τσιράκια και κάτι λακέδες του για επαγγελματική ανέλλιξη, αλλά έλα που ξέρει πολύ γραφειακό παρασκήνιο και του δείξει αυτός του μ@λ@κ@ προιστάμενου! Για την ώρα όμως (επειδή η γκρινια γκρίνια, αλλά είναι και λίγο κότα αυτή την περίοδο, μην χάσει και τα μισθά του, μέρες που είναι, αν αρχίσει εκβιασμούς), κάνει σολάρισμα αθώας μεν, αβάσταστης δε, γκρίνιας.
5. Γκρινιάζει ακατάπαυστα στον υφιστάμενό του που είναι ένα ρεμάλι και μισό, που κάνει αυτός όλη τη δουλειά για εκείνον παρότι είναι από πάνω του και τον έχει σώσει άπειρες φορές από ξεμπρόστιασμα σε άλλα τμήματα, αλλά έλα που ως προιστάμενος είναι καλός άνθρωπος και επειδή, που και που, ο μικρός φέρνει ταπεράκια μαγειρευτού φαγητού από τη μάνα του, τον κρατάει, αλλιώς από το ετοιματζίδικο φαγητό θα πάθαινε σκορβούτο. Άσε που ο ρέμπελος υφιστάμενος γνωρίζει κάτι καλά γκομενάκια και 2-3 φορές που έχουν βγει έξω σε after-office ποτά, ο -κατά τα άλλα ρέμαλος- υφιστάμενος του έχει πασάρει κάτι ξανθομάλλικα να κάνει παιχνίδι. Και επίσης ισχύει και το εξής στο κεφάλι του: κάποια μέρα ήταν κι αυτός υφιστάμενος κι έκανε τις ίδιες μαλακίες οπότε θα στρώσει ο μικρός. Ως τότε όμως ας ακούει γκρίνια να μαθαίνει!
to-gamato.com
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!