Γνωρίστε το νέο ανίκητο δίδυμο.


Πριν από τρεις εβδομάδες σας ενημερώσαμε για τον νέο champion του League of Legends, τον Thresh. Για αυτή την εβδομάδα, η Riot δημιούργησε μία νέα champion, η οποία θα σας φανεί ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα, καθώς οι ικανότητές της, οι μεταμορφώσεις της και το στυλ μάχης της διαφέρουν πολύ από όσα έχουμε δει μέχρι σήμερα. Αναφέρομαι στην Quinn η οποία κουβαλάει πάντα μαζί της τον πιστό σύμμαχό της Valor, έναν αετό που την βοηθάει ακόμα και μέσα στη μάχη.
Η Quinn είναι ένας πολεμιστής που με την βαλλίστρα και το πτηνό της, σκοτώνει τους εχθρούς πριν ακόμη το καταλάβουν. Πρόκειται για μια ranged carry champion. Μπορεί δηλαδή να χτυπάει τους εχθρούς της από μακριά και να παίξει σημαντικό ρόλο στη νίκη της ομάδας. Αυτή τη στιγμή, με το ξεκίνημά της, η Quinn είναι πολύ δυνατή, τόσο που στην πράξη με τα κατάλληλα runes, ένας έμπειρος παίκτης του LoL θα μπορεί να παίρνει double kills...για πλάκα. Ωστόσο, όπως έχει δείξει η ιστορία, οι overpowered champions πάντα δέχονται nerf στην πορεία, ακόμα και καθυστερημένα μετά από πολύ καιρό (όπως η Diana και ο Xin Zhao στα τελευταία patches).

Μια τραγική ιστορία
Πριν από μερικά χρόνια, η Quinn και ο Valor ήταν οι καλύτεροι σκοπευτές της Demacia μέχρι που συνέβη κάτι άσχημο. Ο Valor, δηλαδή ο αδερφός της Quinn, πέθανε και από τότε η ηρωίδα μας σταμάτησε να ασχολείται με την σκόπευση. Μια ημέρα όμως, γυρνώντας στον τόπο της τραγωδίας, βρήκε ένα χτυπημένο πτηνό και το μάζεψε. Από τον δεσμό που δημιουργήθηκε μεταξύ τους, η Quinn ονόμασε το πτηνό Valor. Δέθηκε μάλιστα τόσο μαζί του, ώστε αποφάσισαν να πολεμήσουν παρέα οι δυο τους για τον στρατό του βασιλιά.

Γιατί να την αγοράσετεΌπως προαναφέραμε, η Quinn είναι ranged attack damage carry. Τα αντικείμενα που πρέπει να χρησιμοποιήσετε είναι attack damage και attack speed ώστε να χτυπάτε δυνατά και γρήγορα αντίστοιχα. Ως carry champion μετράει πολύ η ταχύτητα αλλά και η ικανότητά σας να σκοτώνετε εχθρούς από τα πρώτα κιόλας λεπτά του αγώνα.
Προσωπικά δεν θεωρώ ότι το να μάθετε να παίζετε μαζί της είναι δύσκολο, παρόλο που το community του LoL θεωρεί ότι πρέπει κάποιος να παίξει τουλάχιστον 10 matches μαζί της μέχρι να την μάθει. Είναι μια champion που μπορεί να χτυπάει από μακριά και ταυτόχρονα να κάνει καλό harass στους melee players. Η τρίτη της ιδιότητα μπορεί να χρησιμεύσει για να πεταχτεί σε έναν εχθρό και την ίδια στιγμή να τον καθυστερήσει, αλλά αυτό είναι κάτι που το έχουν ήδη αρκετοί champions.
Η Quinn όμως έχει κάτι το διαφορετικό. Όταν πετάγεται σε έναν αντίπαλο τον χτυπάει και γυρνάει πάλι πίσω (ability "E"), κάτι που της δίνει την δυνατότητα να ξεφύγει. Φανταστείτε πόσο ωραία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ability αυτό για να κάνετε tower dive όταν ο εχθρός έχει λίγη health. Ακόμα καλύτερη είναι η ultimate attack της η οποία την μεταμορφώνει σε Valor (δηλαδή σε αετό) και αποκτάει αμέσως μεγάλη ταχύτητα στην κίνηση. Έτσι, μπορεί να ξεφύγει από πιθανά ganks αλλά μόνο σε περίπτωση που ο εχθρός δεν έχει κάποιο slow, το οποίο θα την καθυστερήσει στην κίνηση. Με απλά λόγια, δεν θα πρέπει να ξεχνάτε ότι όταν έχετε μορφή πουλιού μπορείτε να ξεφύγετε πιο εύκολα αλλά είστε ευάλωτοι στα χτυπήματα.
Τα abilities

Harrier (Επιδρομέας): (Passive): Ο Valor κάνει target ανά διαστήματα τους ευάλωτους εχθρούς που βρίσκονται κοντά. Η πρώτη επίθεση της Quinn ενάντια στους εχθρούς που έχουν επισημανθεί ως ευάλωτοι προκαλεί επιπλέον physical damage.

Q- Blinding Assault (Επίθεση Τύφλωσης): Η Quinn εξαπολύει τον Valor ο οποίος σταματά στον πρώτο εχθρό που χτυπάει, προκαλώντας ζημιά και τυφλώνοντας όλους τους κοντινούς εχθρούς.

W- Heightened Senses (Αναπτυγμένες Αισθήσεις): (Ως Active ability): Όταν πατήσετε το W, ο Valor πετάει στον ουρανό και αποκαλύπτει μια μεγάλη περιοχή γύρω από την Quinn, η οποία περιλαμβάνει τη βλάστηση και τις μονάδες που δεν κρύβονται την δεδομένη στιγμή. (Ως Passive:) Τη στιγμή που θα χτυπήσετε έναν ευάλωτο εχθρό θα αυξηθεί έως ένα βαθμό το Attack Speed της Quinn, κάτι που θα διαρκέσει για λίγα δευτερόλεπτα.

E- Vault (Άλμα): Η Quinn ορμά προς το μέρος ενός εχθρού, προκαλώντας ζημιά και επιβραδύνοντάς τον για σύντομο χρονικό διάστημα. Στη συνέχεια, κλωτσάει τον εχθρό, πηδάει προς τα πίσω και προσγειώνεται σε απόσταση που πλησιάζει τη μέγιστη εμβέλειά της.

R-Tag Team (Ομαδικό Χτύπημα): Η Ultimate Attack της Quinn και του Valor έχει διπλή χρήση, πράγμα που σημαίνει ότι πατάτε το R για να την εκτελέσετε την πρώτη χρήση της και στη συνέχεια το ξαναπατάτε για να εκτελέσετε τη δεύτερη χρήση. Αν δεν το πατήσετε, τότε ύστερα από 10 δευτερόλεπτα η δεύτερη χρήση της Ultimate Attack θα ξεκινήσει ως γνωστόν αυτόματα.
Πρώτη χρήση: Η Quinn εγκαταλείπει το πεδίο της μάχης και αφήνει τον Valor στη θέση της για σύντομο χρονικό διάστημα. Ο Valor γίνεται ένας ευέλικτος πολεμιστής που ειδικεύεται στη μάχη σώμα με σώμα και το Attack Speed του αυξάνεται σε μεγάλο βαθμό όταν δεν πολεμά. Αυτό το bonus περιορίζεται όσο περνάει ο χρόνος και είναι σαφώς μικρότερο όταν πολεμά.
Δεύτερη χρήση: Skystrike (Ουράνιο Χτύπημα): Ο Valor εγκαταλείπει το πεδίο της μάχης και αφήνει τη θέση του στην Quinn, η οποία ρίχνει έναν καταιγισμό από βολές που προκαλούν ζημιά σε όλους τους κοντινούς εχθρούς. Η ζημιά αυξάνεται ανάλογα με το health που έχουν χάσει οι εχθροί σας.



Skill Progression
Το ποια abilities θα ανεβάσετε πρώτα εξαρτάται από το ποιο lane θα επιλέξετε. To μόνο που είναι στάνταρ είναι ότι στο πρώτο level, το skill που πρέπει να ανεβάσετε είναι το Q.
Στη mid lane θα αναβαθμίσετε τις ικανότητές σας ως εξής: Q->W->E->R. Ο λόγος είναι ότι χρειάζεστε το πρώτο και το δεύτερο ability για να κάνετε silence σε περίπτωση που έρθει κάποιος για gank. Το E δεν παίζει τόσο σημαντικό ρόλο εδώ άρα δεν είναι ανάγκη να βιαστείτε να το ενισχύσετε.
Για top/bottom lane και jungle αναβαθμίσετε τις ικανότητές σας ως εξής: Q->Ε->W->R. Όταν είστε μαζί με κάποιο συμπαίκτη στο ίδιο lane, τότε θα χρειαστεί κάποια στιγμή να ακολουθήσετε μια τακτική επίθεσης. Το E είναι ο ιδανικός τρόπος για να αρχίσετε μια επίθεση και να την συνεχίσετε με το Q. Άρα εδώ είναι πιο σημαντικό στο δεύτερο level να διαλέξετε το E παρά το W. Το ίδιο ισχύει και στο jungling.

Mid Lane
Στο mid lane η Quinn και ο Valor τα καταφέρνουν περίφημα αφού ως ranged χαρακτήρας, μπορεί να ανταπεξέλθει όποιος εχθρός κι αν βρίσκεται απέναντι. Το build που θα ακολουθήσετε θα είναι κυρίως attack speed στην αρχή για να κάνετε farm και να μαζέψετε περισσότερο gold. Στη συνέχεια θα πρέπει να μαζέψετε οπωσδήποτε και attack damage.
Ξεκινάτε με Boots of Speed και τρία Health Potions. Στη συνέχεια με την πρώτη ευκαιρία που θα επιστρέψετε πίσω στη βάση, αγοράστε Berserker's Greaves και ίσως άλλα δύο ή τρία Health Potions. Το καλύτερο αντικείμενο που υπάρχει για farming είναι κατά την άποψή μου το Runaan's Hurricane αφού δίνει +70% attack speed και χτυπάει μέχρι και τρεις εχθρούς ταυτόχρονα. Όπως καταλαβαίνετε, με αυτό το item στο mid θα μαζέψετε αρκετό gold. Αμέσως μετά πρέπει να αγοράσετε το B.F.Sword και να το αναβαθμίσετε σε  Infinity Edge. Εγώ προτιμώ να τα αγοράζω ταυτόχρονα, δηλαδή αγοράζω πρώτα το Recurve Bow του Runaan's Hurricane και μετά το B.F.Sword του Infinity Edge και όχι το ένα μετά το άλλο, έτσι ώστε να ανεβάζω την ίδια στιγμή και τα δύο stats. Από εκεί και πέρα, το build συνεχίζεται αγοράζοντας The Bloodthirster, Phantom Dancer και Guardian Angel.

Top/ Bottom LaneΑν αποφασίσετε να πάτε σε κάποιο από τα άλλα δύο lanes, τότε πρέπει να ακολουθήσετε το ίδιο build με μερικές αλλαγές. Οι αλλαγές αυτές οφείλονται στα items που έχουν προτεραιότητα και στους εχθρούς που έχετε απέναντί σας.
Ξεκινάτε με Boots of Speed και τρία Health Potions. Στη συνέχεια με την πρώτη ευκαιρία που θα επιστρέψετε πίσω, αγοράστε Berserker's Greaves και ένα Dagger. Εδώ είναι προτιμότερο να προτιμήσετε το Phantom Dancer παρά το Runaan's Hurricane γιατί πολύ απλά θα είστε μαζί με σύμμαχο και δεν είναι κι ότι καλύτερο να του κλέψετε όλα τα creeps. Όπως και πριν, το Phantom Dancer θα το «χτίζετε» ταυτόχρονα με ένα attack damage item όπως το Infinity Edge ή το The Bloodthirster. Θα συνεχίσετε αγοράζοντας το Last Whisper σε περίπτωση που έχετε εχθρούς με δυνατό armor απέναντί σας και το The Black Cleaver. Αν είστε λίγο πιο τολμηροί και αποφασίσετε να «χτίσετε» την Quinn ως tank χαρακτήρα, τότε μπορείτε να αγοράσετε το Frozen Mallet στην θέση του Last Whisper. Όσο για την armor, το Frozen Heart είναι πολύ καλή επιλογή εάν έχετε αντίπαλους AD ενώ αν έχετε να κάνετε με AP, τότε μία καλή λύση είναι το Guardian Angel.

Jungling
H Quinn δυστυχώς δεν είναι καλή στη jungle γιατί το range της είναι μικρό και δεν μπορεί να εκμεταλλευτεί καμία από της ικανότητές της για να καλύψει αυτό το κενό. Δεν μπορεί για παράδειγμα να χτυπήσει τα τέρατα από μακριά όπως η Diana. Η τρίτη ιδιότητα της Quinn είναι η μόνη που θα μπορούσε να την βοηθήσει αλλά δυστυχώς πρέπει να την εκτελέσει πάνω σε εχθρό που βλέπει ήδη και όχι από μακριά.
Quinn Phoenix Skin Splash

Masteries και Runes
Όσον αφορά τα runes σας προτείνω να αγοράσετε:
- Greater Mark of Armor Penetration: Δίνουν +1.28 Armor Penetration ή Greater Mark of Attack Damage που δίνουν 0.95% attack damage
- Greater Seal of Armor: Δίνουν +1.41 Armor
- Greater Glyph of Scaling Magic Resist: Δίνουν +0.15 magic resist για κάθε level
- Greater Quintessence of Attack Damage: Δίνει +2.25% attack damage
Όσον αφορά στα masteries, ασχολήθηκα μόνο με το πρώτο και το δεύτερο tree γιατί το τρίτο (Utility) μου φάνηκε λίγο άχρηστο λόγω του ρόλου της Quinn (AD Carry).
Από το δέντρο του Offence βάζουμε τα εξής:
- Fury τέσσερις φορές
- Deadliness τέσσερις φορές
- Havoc τρεις φορές
- Weapon Expertise μία φορά
- Lethality δύο φορές
- Brute Force δύο φορές
-Frenzy μία φορά
- Sunder τρεις φορές
- Executioner μία φορά
Από το δέντρο του Defence βάζουμε τα εξής:
- Durability τέσσερις φορές
- Hardiness δύο φορές
- Resistance δύο φορές
- Veteran's Scars μία φορά

Μπορείτε να αγοράσετε την Quinn και τον Valor για 6.300 IP ή 957 RP. Αν θέλετε, μπορείτε να αποκτήσετε και το skin "Phoenix Quinn" με κόστος 1950 RP.


Πηγή:GameWorld.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top