22+1 μέτρα για την καταπολέμηση της ένοπλης βίας.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Barack Obama, καλεί το Κογκρέσο να δαπανήσει 10 εκατομμύρια δολάρια, ώστε το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων να μπορέσει να διεξάγει έρευνα για την συσχέτιση μεταξύ της βίας με τα video games και τα μέσα ενημέρωσης.
 Η απόφαση αυτή πάρθηκε έπειτα από την συναντήση του αντιπροέδρου Joe Biden με αντιπρόσωπους από την βιομηχανία των παιχνιδιών την προηγούμενη εβδομάδα, για να συζητήσουν το θέμα των video games και την σχέση τους με τη σημερινή βία. Στα 22 διαφορετικά meetings που έκανε, ο Biden συναντήθηκε με 220 οργανισμούς, όπου και ξεκαθάρισε ότι δεν απευθύνεται αποκλειστικά στα video games και ότι πρόκειται για ένα σύνθετο θέμα.

Ο Biden δεν φάνηκε να ήταν πεπεισμένος ότι τα video games ήταν υπεύθυνα για βίαιες τραγωδίες όπως το πρόσφατο συμβάν όπου σκοτώθηκαν 20 μαθητές και 6 καθηγητές. Παρόλα αυτά δήλωσε ότι πρέπει να διεξαχθούν περαιτέρω έρευνες. «Ξέρουμε ότι δεν υπάρχει ενιαία απάντηση και ειλικρινά δεν γνωρίζουν καν αν κάποια από τα πράγματα που οι άνθρωποι σκέφτονται για την ένοπλη βία έχουν κάποιο αντίκτυπο στην πραγματικότητα ή όχι». Ο Obama παίρνοντας αυτήν την αβεβαιότητα στα σοβαρά δήλωσε: «Δεν επωφελούμαστε από την άγνοια. Δεν επωφελούμαστε από το να μην γνωρίζουμε την επιστήμη πίσω από αυτήν την επιδημία βίας».

Σύμφωνα με τα NBC News, οι υποστηρικτές της κατοχής οπλισμού, όπως η Διεθνής Ομοσπονδία των Όπλων (NRA), είχε εμποδίσει τη χρηματοδότηση του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων για την έρευνα πάνω στα όπλα από τα μέσα της δεκαετίας του '90. Κατά τα λεγόμενα του Dr. Mark Rosenberg, προέδρου της Task Force για την παγκόσμια υγεία και διευθυντή της CDC (Κέντρο Πρόληψης Τραυματισμών και Ελέγχου) για την περίοδο 1994-1999, η NRA και οι ηγέτες του κογκρέσου άρχισαν να αποκρύπτουν πληροφορίες οι οποίες καταδίκαζαν την οπλοφορία το 1996. Οι πληροφορίες, σύμφωνα με μια μελέτη του 1993 στο New England Journal of Medicine, έλεγαν ότι τα σπίτια με όπλα έχουν τρεις φορές τον κίνδυνο της ανθρωποκτονίας και πέντε φορές τον κίνδυνο αυτοκτονίας. «Βασικά, η CDC είχε τρομοκρατηθεί από την Διεθνή Ομοσπονδία των Όπλων», δήλωσε ο Rosenberg ο οποίος ισχυρίστηκε ότι η NRA επιτέθηκε σε μερικούς επιστήμονες, προσπάθησε να δυσφημίσει την έρευνα τους, ενώ απείλησε ακόμη και τις οικογένειές τους λέγοντας: «Αυτές οι εκστρατείες δεν ήταν ήπιες. Ξέρεις ότι αν σε κυνηγήσει η NRA, θα σε κυνηγήσει για τα καλά».

Ο Stephen Teret, διευθυντής του Center for Law and the Public's Health, δήλωσε ότι η έρευνα σε άλλα προβλήματα δημόσιας υγείας έχει περικόψει δραματικά τους θανάτους κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών. «Όταν ξεκίνησα, υπήρχαν 50.000 άνθρωποι το χρόνο που πέθαιναν στις εθνικές οδούς. Τώρα είναι 32.000 και αυτό είναι επειδή υπήρξε εξαιρετική επιστημονική έρευνα», σχολίασε ο Teret. «Πρέπει να αντιμετωπίσουμε τους θανάτους από τα όπλα με τον ίδιο επιστημονικό τρόπο που το κάναμε και για τα τροχαία ατυχήματα».

Η έρευνα του Obama πάνω στα video games, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και την σχέση τους με τα πυροβόλα όπλα, είναι μία από τις 23 δράσεις που θα λάβει για τη μείωση της ένοπλης βίας. Άλλες δράσεις του περιλαμβάνουν: Έλεγχο του ιστορικού των υποψήφιων αγοραστών όπλων, απαγόρευση των όπλων στρατιωτικού τύπου και αυτών με μεγάλους γεμιστήρες. Επίσης σκοπεύει να κάνει τα σχολεία πιο ασφαλή και να διευκολύνει την πρόσβαση στα κέντρα ψυχικής υγείας.

Πηγή: GameWorld.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top