Τα 3 δισ. ευρώ ετησίως υπερβαίνει ο τζίρος από τις ελληνικές εξαγωγές τροφίμων, σύμφωνα με...




τα στοιχεία του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ).

Το πόσο αυτό αντιστοιχεί στο 23% του ετήσιου συνολικού τζίρου που καταγράφουν οι ελληνικές βιομηχανίες τροφίμων. Ο μέσος ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης των εξαγωγών υπολογίζεται στο 20%, καθώς ολοένα και περισσότερες επιχειρήσεις δραστηριοποιούνται στις ξένες αγορές, την τελευταία τριετία.

Όπως αναφέρει η Καθημερινή, εκτιμάται ότι το το ποσοστό αυτό θα αυξηθεί περαιτέρω, καθώς η δραστηριοποίηση στις ξένες αγορές μοιάζει με μονόδρομο για τη βιωσιμότητα των ελληνικών επιχειρήσεων, οι οποίες μετρούν απώλειες στην εγχώρια αγορά. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της ραγδαίας ανάπτυξης αποτελεί το γεγονός ότι η Ελλάδα συγκαταλέγεται μεταξύ των μεγαλύτερων εξαγωγέων στον κόσμο για ορισμένα τρόφιμα.

Η εξαγωγή κομπόστας ροδάκινου, τσιπούρας και λαβρακίου, φέρνουν την Ελλάδα στις πρώτες θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης, ενώ σημαντικά μερίδια διεκδικούν πλέον στις ξένες αγορές το ελληνικό γιαούρτι, η φέτα, μπίρες, αναψυκτικά, αλλά και ορισμένα προϊόντα ντελικατέσεν.

lifo.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top