Ένα δραστικό μέτρο για την «προστασία» των χρηστών της αποφάσισε...

να πάρει η Google, καθώς «απαγόρεψε» σύμφωνα με το VentureBeat τις πονηρές αναζητήσεις, πορνογραφικού περιεχομένου. Συγκεκριμένα όταν ένας...
χρήστης γράφει στο πεδίο αναζήτησης εικόνων τη λέξη «porn», τότε δεν εμφανίζονται εικόνες σκληρού πορνογραφικού περιεχομένου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η αλλαγή αυτή έγινε σήμερα αντιληπτή από τους χρήστες της διαδικτυακής κοινότητας Reddit, οι οποίοι κατηγόρησαν την εταιρεία για λογοκρισία». 

Λίγο αργότερα η εταιρεία, μέσω εκπροσώπου της, αποφάσισε να απαντήσει στις κατηγορίες των χρηστών: «Δεν λογοκρίνουμε κανένα υλικό για ενήλικες και θέλουμε να εμφανίζουμε στους χρήστες αυτό ακριβώς που ψάχνουν. Ωστόσο, δε θέλουμε να τους δείχνουμε ακατάλληλες εικόνες σεξουαλικού περιεχομένου παρά μόνο εφόσον ψάχνουν αποκλειστικά για αυτές. Χρησιμοποιούμε αλγορίθμους για να επιλέγουμε κάθε φορά τα πιο σχετικά αποτελέσματα. Αν αναζητάτε "πονηρό" περιεχόμενο θα πρέπει να είστε πιο συγκεκριμένοι στις αναζητήσεις σας εάν αυτές είναι κατά κάποιο τρόπο αμφιλεγόμενες. Η αναζήτηση των εικόνων λειτουργεί αυτή τη στιγμή ακριβώς όπως η αναζήτηση στο Web.». 

Μέχρι στιγμές οι αλλαγές αυτές έχουν επιβεβαιωθεί σε ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ στην Ελλάδα οι εικόνες που εμφανίζονται δεν είναι φιλτραρισμένες.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top