Μετά τους χρεοκοπημένους Έλληνες, ήρθε και η σειρά των φτωχών Ιταλών να πέσουν στα νύχια του γερμανικού Τύπου, με αφορμή το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου και την επικείμενη σύγκρουση των δύο χωρών.


Σύμφωνα με την γνωστή μας πλέον Bild, η «πανίσχυρη» Γερμανία, στον κρίσιμο ημιτελικό της διοργάνωσης, πρόκειται να αντιμετωπίσει τους Ιταλούς, μία ακόμα χώρα του ευρωπαϊκού Νότου που έχει πληγεί από την οικονομική κρίση. 
Η γερμανική εφημερίδα μάλιστα κυκλοφόρησε με τίτλο «Έφτασε η ώρα για το οριστικό ξεκαθάρισμα λογαριασμών με τους Ιταλούς».

Τα γερμανικά δημοσιεύματα δεν ήταν δυνατόν να μην προκαλέσουν την ιταλική αντίδραση, η οποία συνοψίζεται στο ό,τι «ο αγώνας Ιταλία-Γερμανία, στον ημιτελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου, αποκτά τεράστια συμβολική σημασία, όπως συνέβη και την Πέμπτη, με την Εθνική της Ελλάδας». 

Δεν λείπουν μάλιστα και οι αναφορές στην ιταλική απάντηση που θα δοθεί στους Γερμανούς στο όνομα του φτωχού ευρωπαϊκού Νότου, κάνοντας μάλιστα λόγο ακόμη και για εκδίκηση.

Το πρακτορείο της χώρας, Ansa, κάνει λόγο για «ραντεβού με την Ιστορία» και σημειώνει πως «η Γερμανία μπορεί να αρχίσει να τρέμει. Οι ατζούρι και οι Γερμανοί συναντήθηκαν, συνολικά, τριάντα φορές, σε απευθείας ποδοσφαιρικές αναμετρήσεις. Ο απολογισμός κάνει λόγο για δεκατέσσερις ιταλικές νίκες, εννέα ισοπαλίες και επτά γερμανικές επιτυχίες».

«Στο ποδοσφαιρικό πεδίο υπάρχει η προοπτική απόκτησης του ευρωπαϊκού τροπαίου, στο πολιτικό, η αναγκαιότητα να σωθεί το ευρώ, έστω και αν έχει γίνει σαφές ότι η Γερμανία, στη Σύνοδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πρόκειται να επιμείνει, και πάλι, στην γραμμή της απόλυτης λιτότητας» αναφέρεται στο Liberoquotidiuano.it.


http://www.protothema.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top