"Η ηγεσία της ΕΕ συνεχίζει αυτή την καταστροφική πολιτική με πλήρη επίγνωση ότι οδηγεί στην εξαθλίωση των λαών της Ευρώπης και την κατάρρευση των οικονομιών. Ο απώτερος στόχος τους είναι η πολιτική ενοποίηση της Ε.Ε., τη δημιουργία ενός υπέρ-κρατους... Αυτή η....






διαδικασία δεν θα γίνει από τη μια μέρα στην άλλη, δεν θα υιοθετηθεί χωρίς αντιδράσεις δεν θα έρθει αναίμακτα, ιδιαιτέρα από τους ασθενέστερους συμμετέχοντες στο εγχείρημα.. οι ανισότητες και η ανισομέρεια είναι χαρακτηριστικό της ευρωζώνης, πόσο μάλλον της Ε.Ε.

Υπάρχουν δυο προσεγγίσεις σε ο,τι αφορά το ποια διαδικασία μπορεί να ακολουθηθεί προς το σκοπό αυτό.. Η μια υιοθετεί πιο “παραδοσιακές” και δοκιμασμένες πρακτικές, λιγότερο συγκρουσιακή και επιθετική, περισσότερο ευέλικτη και με γνώρισμα τη σταδιακή και κεκαλυμμένη προσβολή θεσμών και των κυριαρχικών διακαιωμάτων των λαών..

Η δεύτερη προσέγγιση, που εκφράζεται και μέσω παραγόντων όπως ο Σόϊμπλε, είναι ο δρόμος των “γερακιών”, πολύ πιο επιθετική και αυταρχική... Απόσπασμα της συνομιλίας του με τον “Αναρχικό Τραπεζίτη” Χρίστο Λογαρίδη στο Ραδιόφωνο χωρίς FM, την 14η Ιουνίου.


του Δ. Καζάκη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top